© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Sandėliavimo ir saugojimo įmonių pajamos pernai, palyginti su 2013 metais, smuko trečdaliu. Patys vežėjai pripažįsta, kad, sumažėjus tranzitui, pajamos krito, tačiau ne taip drastiškai – į Rytus per Lietuvą vis dar juda nemažai prekių, o, vertinant perspektyvą, džiugina vidaus rinkos aktyvumas, Europos Sąjungos (ES) ekonomikos padėtis, rašo “Verslo žinios”.

“Statistika nevisiškai tiksli, nes ji neišgryninta. Logistikos versle retas kuris užsiima vien sandėliavimu ir gauna pajamų tik iš sandėlio nuomos ir priežiūros. Yra ir kitų pridėtinių paslaugų: transporto, prekių tiekimo grandinės valdymo ir kitų”, – sakė Lietuvos logistikos asociacijos prezidentas Antanas Šimelis.

Nors yra atskirų prekių grupių, kurios visiškai nevežamos į Rusiją, nemažai produktų vis dar transportuojama, pačios Rytų įmonės tuo suinteresuotos, ieško įvairiausių galimybių, kad visa dokumentacija atitiktų kontrolės institucijų reikalavimus. Pasak A.Šimelio, sienos į Rytus nėra visiškai uždarytos, jei nebus papildomų sunkiai suvokiamų sugriežtinimų, visiško sienų uždarymo, lietuviai ras galimybių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: