Pexels.com archyvo nuotr.

Degustacija – tai puikus būdas, gurmaniškai praleisti laisvalaikį. Tad jei norite palepinti skonio receptorius naujais atradimais bei įgyti naujų žinių – ši pramoga kaip tik Jums! Degustacijos suteiks galimybę patyrinėti skonius, jų derinius bei susipažinti su specifinių produktų ar patiekalų istorijomis. Taigi, ką verta išbandyti didžiuosiuose Lietuvos miestuose?

Degustacijos Vilniuje

Pasaulio kavos degustacija vyksta Vilniaus senamiestyje, o jai vadovauja kavos amatininkai ir entuziastai „Crooked Nose & Coffee Stories“, skrudinantys kavą ir kuriantys išskirtinius kavos mišinius. Jie kviečia į itin kvapnią kelionę, kurios metu svečiai atras naują kavos skonį, ir susipažins su neįtikėtina jos istorija.  Degustacijos metu trumpai susipažinsite su kavos kilme, kultūra, istorija ir degustavimo būdais, išragausite esminius Amerikos, Afrikos, Azijos skonius, aromatus, taip pat mokysitės kaip pateikti žalią, skrudintą, maltą kavą.

Vilniuje, taip pat vyksta šampano ir putojančių vynų degustacija. Čia svečiai kviečiami sudalyvauti pažintinėje programoje, kuri vyks autentiškoje XVI a. patalpoje. Degustacijos metu dalyviai su sūrio užkandžiais ragaus šampaną bei 3 skirtingais būdais pagamintus putojančius vynus. Taip pat bus supažindinti su šių gėrimų kultūra bei atsakoma į visus jiems rūpimus klausimus. Degustaciją veda sertifikuoti šios srities žinovai.

Degustacijos Kaune

Ieškantiems išties įdomių maisto tyrinėjimų, Kaune siūlome išmėginti austrių bei ikrų degustacijas. Austrės laikomos delikatesu. Jos valgomos itin šviežios ir gyvos, taip kaip jas valgė dar akmens amžiaus žmonės. Japoniško maisto restorano „Yakata“ komanda, Jus pamokys, kaip jas valgyti, kaip sužinoti, ar jos šviežios ir t. t. Na, o ikrų degustacijos metu, kuri taip pat vyksta „Yakata“ restorane, bus patiekti net penkių rūšių ikrai: menkių, juodųjų stintenių, lydekos, upėtakio bei lašišos. Prie visų ikrų patiekiama šviežiai kepta duona bei žolelėmis pagardintas sviestas. Skonių įvairovė – nuneš į tikrą skonių rojų!

Vyno degustacija

Ar visada žinote, kokį vyną derinti su vienu ar kitu sūriu? Tikriausiai ne… Šį klausimą padės išspręsti vynų ir sūrių degustacija, kurią organizuoja „Vyno klubas“ komanda. Jos metu dalyviai atras tinkamiausius derinius, o tai padaryti padės kvalifikuoti šios srities žinovai. Pramogos metu derinsite net 4 vyno rūšis su 4 sūrio rūšimis.

Alaus degustacija

Dažnai apribojame save žinojimu, kad alus gali būti tamsus arba šviesus, stiprus arba lengvas. Tačiau aluje galima aptikti daugybę skonių ir aromatų – kavos, šokolado, džiovintų slyvų, obuolių, anyžių, citrusinių vaisių ir t. t. Alaus degustacija padės susipažinti su visais šiais skoniais, o vakaro metu išragausite net 11 alaus rūšių. Pramoga vyksta „Gero alaus parduotuvėje“.

Viskio degustacija

Jei prieš tai paminėti gėrimai Jums per silpni, o galbūt jau gerai pažįstami, keliaukite į Kauną paragauti viskio! Viskio degustacijos metu būsite autentiškame 1640-ųjų Kauno senamiesčio rūsyje ir sužinosite, jog viskis sėnovės keltų kalboje reiškia „gyvybės vanduo“, taip pat, kad ezistuoja gausybė viskio tipų, kurių subtilybes, istoriją, gamybos procesą bei skonio savybes pažinsite būtent šios viskio degustacijos metu. Taip pat viskio degustacijas organizuoja „Nese pramogų bankas“, Klaipėdoje bei „King & Mouse“ baras, Vilniuje.

Maisto degustacija

Totorių virtuvėje vyrauja sotūs ir lengvai paruošiami patiekalai. „Karališkoji Senoji Kibininė“, kviečia į totoriškų patiekalų degustaciją, kurios metu ragausite čeburekus su kiauliena, aviena-jautiena bei šimtalapį su puodeliu arbatos. Na, o jei Jūs esate tikras patriotas ir Jus vilioja lietuviški patiekalai, toje pačioje kibininėje vyksta lietuviškų vaišių degustacija. Jos metu valgysite šaltibarščius su bulvėmis, cepelinus su mėsa, bulvinius blynus, taip pat gausite desertą „Laumės plaktinį“ ir gersite naminės duonos girą.

Norintiems paragauti neįprastų desertų, siūlome išmėginti belgiškų vaflių degustaciją. Istorija pasakoja, kad kadaise kalvis, įkvėptas medaus korio formos, nukalė tokios pačios formos keptuvę. Netrukus tokiose keptuvėse iškepti stori ir gražūs vafliai užkariavo kepyklėles ir parduotuvėles. Taigi belgiški vafliai – viena garsiausių ir populiariausių kepamų vaflių rūšių pasaulyje. Kavinėje „Šokoladinė“ meistrai pateiks belgiškus vaflius su skirtingais pagardais: ledais ir karštu šokoladu, plakta grietinėle ir šviežiais vaisiais, sūdyta karamele ir burnoje tirpstančiais zefyriukais. Visą saldų pasiūlymą papildys jauki kavinės atmosfera ir šalia sėdintis draugas.

Taigi, degustacija – tai ne tik puikus laisvalaikio praleidimo būdas sau, bet ir ideali dovana gurmanams. Tad artėjančių švenčių proga, nepraleiskite galimybės įteikti artimajam naujų skonių dovanos.

Užsakymo Nr. KMC190110

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: