Organizatorių archyvo nuotr.

Žmonėms nesidomintiems lauko griliu žodis Kamado gali sukelti visokių asociacijų, taigi kas tai? Tai įrankis, kurio prototipai aptinkami sukurti daugiau nei prieš 3000 metų. Žinoma tada tai buvo tik moliniai indai maisto gaminimui, tačiau slenkant laikui žmonės tai ištobulino ir pritaikė maisto gaminimui lauke. Dėl molio šie indai gali atlaikyti didžiausią temperatūrą ir neprarasti savo funkcionalumo, o dėl uždaro dizaino, kurį išvystė dar senovės japonai, pagamintas maistas pasižymi ne tik uztikrintu termišku apdorojimu bet ir išskirtiniu sultingumu.

Kamado kepsninių galimybės

Šio tipo kepsninės pasižymi galimų patiekalų racionu: nuo tiesiogiai ant liepsnų kepto maisto iki rūkytų patiekalų. Tai pats universaliausias įrankis gaminimui gamtoje, patenkinantis net patį išrankiausią skonį.

Tiesioginis kepimas tai turbūt populiariausias gaminimas, kai maistas kepamas ant tiesioginių laužo liepsnų. Toks kepimas maistui suteikia traškią plutelę aplink, neprarandant sultingumo viduryje. Taip kepti patartina ne didelius mėsos gabalėlius, žuvį ar daržoves.

Netiesioginis kepimas tai kepimas naudojant specialų padą apsaugantį nuo tiesioginių liepsnų. Toks kepimas reikalauja daugiau laiko tačiau rezultatas to vertas, o dėl cirkuliavimo sistemos galima pasirinkti pastovią reikalingą kaitrą ir užsiimti kitais reikalais be baimės palikti patiekalo be priežiūros. Netiesioginis kepimas tinka didesniems mėsos gabalams, nes dėl pastovios kaitros mėsa tampa termiškai apdorota ne tik išorėje, bet ir viduje, o ir išorė praėjus laikui įgauna traškią plutelę.

Krosnies kepimas tai turbūt didžiausia naujovė, kurią gali suteikti tokio tipo kepsninės. Tai puiki alternatyva žmonėms, kuriems norisi kažko naujo ir nebandyto. Šio grilio pagalba žmonės gali išsikepti pačių minkytą tešlą gaminant duoną, bandeles ar net visų mėgstamą picą. Dėl kepimo akmens kepiniai įgauna tikrą plutelę, kurios orkaitėje išgauti neįmanoma, o dėl galimybės reguliuoti temperatūrą patiekalai visada gaunasi tobulai.

Rūkymas tai ilgas procesas tinkamas žmonėms išsiilgusiems kokybiškai rukyto kumpio ar žuvies. Tik paragavus šiame grilyje rūkyto maisto suprantama tikra kokybė. Vienintėlis nesudėtingas reikalavimas, tai mokėjimas reguliuoti krosnies temperatūrą ir taip gaminant, maisto nereikia prižiūrėti ar vartyti, o praėjus keliom valandomis galima mėgautis sultingu, medžio dūmu persunktu, patiekalu.

Taigi Kamado kepsninės puikus pasirinkimas žmonėms, kuriems svarbu ne tik išsikepti mėsos, bet ir tiems, kurie nori įvairesnių patiekalų ir vertina kokybiškai paruoštą maistą. Plačiau apie tokio tipo kepsnines galima paskaityti čia.

Užsakymo Nr. KMC190053

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: