daugirdas.lt archyvo nuotr.

Šiąnakt per patį vidurnaktį viešbutis-restoranas „Daugirdas“ prisipildė svečių. Kauniečiai ir miesto svečiai rinkosi ragauti pirmojo šių metų derliaus  božole vyno.

Ištarus magiškuosiu žodžius: „Le Beaujolais Nouveau est arrivé!” – „Jaunas božolė atvyko!“ prasidėjo tikra puota, kurios metu UAB „Mineraliniai vandenys”  vyno ekspertas Gintautas Jašinskas ir vakaro šeimininkai supažindino susirinkusius su jauno vyno ragavimo ir pačio Božole regiono istorija.

Pagal tradiciją božolė vyno šventė Prancūzijoje ir visame pasaulyje rengiama trečiąjį lapkričio ketvirtadienį. Atkimšti jauną vyną anksčiau laikoma tiesiog nusikaltimu.

Svečius asmeniškai pasitiko restorano benrasavinkas Vytautas Gustas. Vakaro metu skanaujant božole vyną, keptus kaštanus bei specialiai šventinei progai restorano „Daugirdas“ gamybos vadovės Janinos Galubavičienės vadovaujamos virtuvės ruošto karštojo patiekalo skambėjo akordeonu atliekamos prancūziškos melodijos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: