Pexels.com nuotr.

Turbūt daugelis iš mūsų esame girdėję ne vieną istoriją apie avižines kruopas bei jų naudą mūsų organizmui. Daugelis sveikai gyvenančių žmonių dieną pradeda nuo pusryčių, o pusryčiams renkasi avižinę košę. Tačiau ar tikrai avižinė košė yra tokia naudinga?

Avižos naudingos dėl jose esančių cheminių elementų. Kruopose yra daug svarbių žmogui reikalingų mineralų bei vitaminų.

Dažniausiai kokybiškoje avižinėje košėje galima sutikti tokių vitaminų kaip: A, E B1, B2, B6.

Kalbant apie mineralus, čia jų taip pat nestinga, kokybiškoje košėje galite rasti tokių mineralų kaip fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, glouras, jodas. Būtent dėl visų šių savybių pradėti rytą koše yra geras sprendimas: košėje rasite baltymų, nuo jos taip pat gerėja medžiagų apykaita. Sportininkams ypač svarbu raumenų masės auginimas, todėl čia avižinės kruopos atlieka ypač svarbų vaidmenį. Būtent todėl šį košė yra tokia populiari tarp sportininkų bei žmonių, kurie nori prisižiūrėti savo valgomą maistą.

Tačiau daugelis visgi mieliau suvalgo bandelę ir užgeria skanios kavos puodeliu. Taip jau yra, kad daugeliui košės asocijuojasi su neskaniu maistu, ar sudėtingu, ar ilgu paruošimu. Juk ryte ir taip neturime laiko, skubam, vėluojam ir stovėti prie puodų norisi mažiausiai. Tiesa ta, kad avižines kruopas paruošti trunka vos keletą minučių. O tiems, kurie vis galvoja, kad košė yra neskani, ar tiesiog iš ryto norisi daugiau cukraus, yra puikių receptų, kur košė būna pagardinama įvairiais ingridientais, tokiais kaip vaisiai, riešutai ar sviestas.

Paprastas receptas pusryčiams: Vietoje vandens naudokite pieną, košę virkite būtent piene, taip pati košė taps kur kas skanesnė. Išvirę košę, įmaišykite mėgstamos uogienės, pasipjaustykite mėgstamų vaisių.

Kaip išsirinkti geras avižines kruopas?

Šiai dienai nuėjus į parduotuvę mus pasitiks didelis kiekis skirtingų kruopų iš skirtingų gamintojų. Tam, kad avižinės kruopos turėtų kuo daugiau naudingų medžiagų, rinkitės kuo mažiau chemiškai apdorotas kruopas. Jeigu yra galimybė, rinkitės pilno grūdo ekologiškas avižines kruopas. Taip būsite ramūs, kad kruopose rasite visas išvardytas medžiagas. O jeigu norite patogumo, galite avižines kruopas užsisakyti tiesiog internetu tinklapyje : bionaturalis.lt Čia rasite gausybę kokybiškų bei sertifikuotų produktų iš tokių prekės ženklų kaip: Bionaturalis, Naturela, AI dente, ir daug kitų.

Rūpinkitės savo sveikata bei gera nuotaika, o tai padaryti galite dieną pradėję nuo kokybiškų bei skanių pusryčių.

Užsakymo Nr. KMC220169

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: