Organizatorių archyvo nuotr.

Laikas praleistas gamtoje turi daug privalumų, ir tik keletą iššūkių susijusių su maisto gamyba ir tinkamų maisto gaminimo indų, maistui gaminti, pasirinkimu.

Pagal kokius kriterijus renkatės gerą keptuvę?

Šių kriterijų nėra tiek daug, todėl pasirinkimas yra šiek tiek lengvesnis. Kai kuriems vienintelis kriterijus – indų patvarumas, kitiems svarbiausias kriterijus yra kaina. Bet kurios keptuvės ilgaamžiškumas priklauso nuo medžiagos, iš kurios ji pagaminta bausa.lt

Kepsniams kepti reikalinga labai aukšta temperatūra. Kad pasiektumėte ir atlaikytų tokį didelį karštį, keptuvė turi būti stora ir turėti didelę šilumos talpą. Indai plonu dugnu, kai ant jo dedamas šaltas ir storas mėsos gabalas, akimirksniu praranda šilumą ir nespėja jos greitai įgyti. Dėl to kepsnys pradeda virti savo sultyse, o ne įgauna patrauklią rausvą plutą. Ketaus turi didžiausią šiluminę talpą tarp metalų, naudojamų indams gaminti, ir nebijo didelio karščio. Ketaus indai yra stori ir sunkūs, todėl ketaus keptuvė yra geriausias pasirinkimas kepsniams ir troškiniams gaminti gamtoje. Jie įkaista lėtai, bet gerai išlaiko šilumą. Tai naudinga lėtai gaminant patiekalus arba patiekiant juos jau paruoštus ketaus puode ar keptuvėje ant stalo.

Ketaus keptuvių privalumai:

  • Vienodas kaitinimas – skirtingose ​​vietose indai kaitinami iki vienodos

temperatūros. Tai neleidžia maistui prilipti ir nepridegti.

  • Didelė šiluminė talpa – dėl porėtos struktūros keptuvė ilgai išlieka karšta,

išlaikant gaminamų patiekalų temperatūrą.

  • Natūralios nelimpančios savybės. Laikui bėgant ketaus indų paviršius tampa

nelipnus, poros uždaromos riebalais, kurie aukštoje temperatūroje keičia savo savybes ir virsta lygia plėvele.

  • Storas dugnas – pagal numatytuosius nustatymus ketaus keptuvė turi storą

dugną, tai reiškia, kad indai yra apsaugoti nuo degimo, maisto nesudeginsite ir nepatieksite tinkamai neapdoroto.

Priklausomai nuo paskirties, keičiasi ir keptuvės forma. Labiausiai paplitusi yra universalios apvalios formos keptuvė. Žinoma visų turimų keptuvių į gamtą nepasiimsite, bet namuose pravartu turėti konkrečiam patiekalui skirtas keptuves: blynų keptuves, grilio keptuvės, troškiniui skirtas keptuves.

Entuziastai dažnai stovyklaujantys, keliaujantys ar ne maistą gaminantys tiesiog namų kieme, yra jau įsitikinę, kad tokiuose induose gaminamas maistas yra švelnesnis ir skanesnis.

Užsakymo Nr. KMC220078

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: