Organizatorių archyvo nuotr.

Tarp supermaisto produktų kanapių sėklos tampa pirmaujančiomis tarp tų, kurie ieško širdžiai naudingų maisto produktų. Šiose mažose sėklose yra daugybė maistingųjų medžiagų, todėl šios mažos sėklos kelia didelį susidomėjimą mitybos srityje dėl daugybės sveikatai, ypač širdžiai, naudingų medžiagų.

Kanapių sėklos yra puikus omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių šaltinis, kurių santykis laikomas optimaliu žmogaus sveikatai. Šie nepakeičiamieji riebalai žinomi dėl savo vaidmens mažinant uždegimą, kuris yra pagrindinis lėtinių ligų, įskaitant širdies ligas, prevencijos veiksnys. Sėklose taip pat gausu arginino – aminorūgšties, kuri organizme gamina azoto oksidą. Azoto oksidas yra dujų molekulė, dėl kurios kraujagyslės išsiplečia ir atsipalaiduoja, todėl sumažėja kraujospūdis ir širdies ligų rizika.

Be to, kanapių sėklos yra puikus skaidulinių medžiagų šaltinis, kurios gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį ir pagerinti bendrą širdies sveikatą. Kanapių sėklose esančios tirpios ir netirpios skaidulos palengvina virškinimą, padeda palaikyti sveiką žarnyno mikrobiomą ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, taip prisidėdamos prie širdies ir kraujagyslių sveikatos.

Be to, kanapių sėklose gausu augalinės kilmės baltymų, mineralų ir vitaminų, įskaitant magnį, kalį ir geležį, kurie palaiko širdies veiklą ir bendrą sveikatą.

Neįvardytas herojus: moliūgų sėklos

Nors kanapių sėklos yra dėmesio centre, nepamirškime ir moliūgų sėklų maistinės naudos. Dažnai išmetamos kaip šalutinis moliūgų pjaustymo produktas, šios sėklos yra paslėptas širdies sveikatai naudingų maistinių medžiagų lobis. Moliūgų sėklose gausu magnio – mineralo, būtino daugiau kaip 300 biocheminių reakcijų organizme, įskaitant kraujospūdžio ir širdies ritmo reguliavimą. Jose taip pat yra antioksidantų ir nemažai skaidulų, prisidedančių prie širdies ir kraujagyslių sveikatos, nes mažina uždegimą ir saugo nuo ligų.

Moliūgų sėklos, kaip ir kanapių sėklos, yra augalinės kilmės baltymų šaltinis, jose gausu omega-3 riebalų rūgščių, todėl jos dar labiau naudingos širdžiai. Moliūgų sėklos yra universalios, todėl jomis lengva papildyti bet kokią mitybą: pabarstyti salotas, sumaišyti su kokteiliais ar tiesiog paskrudinti kaip užkandį.

Šių sėklų įtraukimas į savo mitybą yra paprastas, bet veiksmingas žingsnis link sveikos širdies gyvensenos. Jų maistinės savybės papildo viena kitą, todėl kanapių ir moliūgų sėklų derinys yra labai naudingas širdies ir kraujagyslių sveikatai ir bendrai savijautai palaikyti.

Širdies sveikatos supratimo svarba

Augant informuotumui apie širdies sveikatos svarbą ir mitybos vaidmenį ją palaikant, tokie supermaisto produktai kaip kanapių ir moliūgų sėklos išsiskiria savo maistine nauda ir lengvumu įtraukti į kasdienį maistą. Dėl jų potencialo gerinti širdies sveikatą ir kulinarinio universalumo jos tampa svarbia subalansuotos mitybos dalimi tiems, kurie nori puoselėti savo širdį ir kūną. Kanapių ir moliūgų sėklos, pasižyminčios gausybe maistinių medžiagų ir sveikatą stiprinančių savybių, yra skanus ir patogus būdas vienu kąsniu palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą.

Įsigyti šių sėklų patogiausia yra internetu, nors „Kanapiuukis.lt“ kaip ir sako pats pavadinimas daugiausia prekiauja tik kanapių augalų produkcija, tačiau gali pasiūlyti taip pat kokybiškų ir kitų produktų sveikatinimui. Kainas ir prekių asortimentą rasite jų puslapyje. Pasirūpinkime sveikata šiandien.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: