Organizatorių archyvo nuotr.

Kartais norisi kažko saldaus, tačiau baiminamasi, kad pasirinktas desertas gali pakenkti kūno linijoms. Vis dėlto, tikrai nieko baisaus nenutiks, jei karts nuo karto pasimėgausite namuose kepto pyrago gabalėliu. Svarbiausia – pasirinkti tinkamą desertą. Siūlome išbandyti net tris greitai paruošiamų ir nekaloringų pyragų receptus: net neabejojame, kad šie desertai patiks ir jūsų šeimos nariams, ir netikėtai atvykusiems svečiams. Būtinai išbandykite!

Obuolių pyragas be miltų

Jums reikės:

  • 4 obuolių
  • 1 kiaušinio
  • 5 valg. š. manų kruopų
  • 5 valg. š. cukraus
  • 100 g sviesto
  • 250 g varškės
  • 2 valg. š. džiūvėsėlių

Kaip gaminti?

Šis paprastas pyragas yra labai greitai paruošiamas. Pirmiausia obuolius supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su cukrumi.

Išplakite kiaušinį, sumaišykite su lydytu sviestu ir manų kruopomis. Įmaišykite pertrintą varškę.

Įmaišykite  obuolius ir gautą tešlą supilkite į kepimo formą. Pabarstykite džiūvėsėliais.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.

Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas iškepęs.

Greitai paruošiamas morkų pyragas

Jums reikės:

  • 250 g morkų
  • 250 g miltų
  • 4 kiaušinių
  • Stiklinės cukraus
  • 150 ml aliejaus
  • 50 g krakmolo
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • Žiupsnelio druskos

Kaip gaminti?

Sutarkuokite morkas.

Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Supilkite aliejų, suberkite morkų tarkius ir išmaišykite.

Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais. Palengva suberkite į tešlą ir išmaišykite.

Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.

Kai pyragas iškeps, pirmiausia palaukite, kol pravės, ir tik tada išimkite iš kepimo formos. Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite. Net neabejojame, kad šis purus ir lengvas pyragas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu!

Paprastas pyragas su slyvomis

Jums reikės:

  • 1 kg slyvų
  • 250 g +50 g miltų
  • 150 g + 2 valg. š. cukraus
  • 2 valg. š. pieno
  • 0,5 arb. š. vanilės esencijos
  • 2 valg. š. sviesto
  • Žiupsnelio druskos

Kaip gaminti?

Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos ir šaukštu cukraus.

Atskirame dubenyje išplakite aliejų, pieną ir vanilės esenciją. Palengva įmaišykite miltų mišinį. Atsargiai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

Apvalios kepimo formos dugną padenkite maždaug pusės centimetro storio tešlos sluoksniu.

Atskirame dubenyje sumaišykite 50 g miltų ir 150 g cukraus.

Sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į miltų ir cukraus mišinį. Pertrinkite, kad gautumėte trupininę masę.

Iš slyvų (tinka bet kokia veislė) išimkite kauliukus ir supjaustykite maždaug 2 cm storio riekelėmis. Sudėkite ant kepimo formoje paruošto tešlos sluoksnio.

Ant viršaus suberkite trupininę masę.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.

Štai ir viskas: slyvų pyragas jau paruoštas.

Skanaus!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: