Pexels.com archyvo nuotr.

Jei geras rytas Jums neįsivaizduojamas be puodelio kvapnios kavos, tuomet turbūt jau žinote, koks svarbus yra teisingas kavos pupelių pasirinkimas. Skaniausios kavos pupelės sukuria nepakartojamo skonio kavą, kuri įkvepia naujai dienai, tačiau kaip išsirinkti tinkamiausias Jums pupeles? Štai keletas patarimų, kurie padės renkantis.

Supraskite kavos pupelių kilmę

Vienas iš pagrindinių veiksnių, lemiančių kavos skonį, yra kavos pupelių kilmė. Kokybiškos kavos pupelės gali atkeliauti iš skirtingų pasaulio regionų, tačiau skirtingos sąlygos sukuria unikalius skonio profilius. Pavyzdžiui, kavos pupelės iš Etiopijos yra žinomos dėl savo citrusų ir gėlinių skonių, tuo tarpu Kolumbijos pupelės pasižymi švelniu, subalansuotu skoniu su riešutų ir šokolado ir uogų natomis. Taigi norėdami atrasti skaniausias kavos pupeles, paeksperimentuokite su skirtingų regionų kavomis, kol atrasite, kas labiausiai patinka jūsų skonio receptoriams.

Rinkitės šviežias pupeles

Net aukštos kokybės kava ilgainiui praranda savo skonį ir aromatą. Būtent todėl svarbu rinktis  pupeles, kurios buvo skrudintos ne seniau kaip prieš 2 – 3 mėnesius. Šviežiai skrudintos kavos pupelės geriausiai perduoda savo skonio ir aromato savybes, todėl jūsų kava bus skanesnė ir aromatingesnė. Atkreipkite dėmesį į datą ant pakuotės ir stenkitės vengti pupelių, kurios jau ilgą laiką stovi lentynose.

Atkreipkite dėmesį į skrudinimo lygį

Kavos pupelių skrudinimo lygis turi didelę įtaką būsimos kavos skoniui, tad net ir tos pačios pupelės, paskrudintos trumpiau ar ilgiau, sukurs skirtingo skonio kavos puodelius. Skirtingi skrudinimo būdai taip pat nevienodai tinka skirtingiems kavos paruošimo būdams. Dažniausiai pupelės skrudinamos dviem būdais: paskrudintos Espresso kavai arba skrudintos plikymui. Greičiausiai jau turite savo mėgstamą kavos virimo būdą todėl nepamirškite rinktis jam tinkamiausias kavos pupeles.

Pasitikėkite savo skoniu

Galiausiai, svarbiausias patarimas – pasitikėkite savo skoniu, nes tai, kas tinka vienam, nebūtinai patiks kitam. Eksperimentuokite su skirtingomis kavos pupelėmis, kilmės šalimis ir skrudinimo lygiais, kol atrasite tai, kas Jums labiausiai patinka. Nebijokite bandyti naujų dalykų ir pasitikėkite savo pojūčiais – eksperimentuokite, mėgaukitės ir atraskite savo mėgstamiausią kavą. Bet nepamirškite, kad geriausia kava yra ta, kuria mėgaujatės su malonumu!

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: