nuotr. Shameel Mukkath, Pexels

Keptuvė – vienas iš svarbiausių reikmenų virtuvėje. Vis dėlto net ir aukščiausios kokybės keptuvės nėra amžinos. Laikui bėgant, jos gali prarasti savo efektyvumą ir net saugumą. Taigi, kaip atpažinti, kad jūsų keptuvė jau atitarnavo ir laikas ją pakeisti nauja? Netrukus apžvelgsime pagrindinius tai rodančius ženklus.

Prie keptuvės pradėjo svilti maistas

Vienas iš pirmųjų ženklų, rodančių, kad jūsų keptuvė praranda funkcionalumą, yra prisvylantis maistas. Jei tai nutinka vis dažniau, nepaisant tinkamos keptuvės priežiūros ir naudojimo, tai gali reikšti, kad jos danga nusidėvėjo. Ypač tai aktualu turint aliuminio keptuvę su nelimpančia danga. Jei ieškote ilgaamžio sprendimo, gali būti verta apsvarstyti, pavyzdžiui, ketaus keptuvės įsigijimą.

Keptuvė yra deformuota

Keptuvė laikui bėgant gali deformuotis dėl aukštos temperatūros poveikio ar netinkamos priežiūros. Išsilenkusi keptuvė ne tik prastina gaminimo kokybę, bet ir gali tapti pavojinga naudoti. Deformuotas dugnas blogai paskirsto šilumą, todėl maistas kepa netolygiai. Taigi, jei pastebite, kad jūsų keptuvės forma pasikeitė, tai ženklas, kad metas ją pakeisti.

Susibraižiusi keptuvės danga

Nelimpanti keptuvių danga su laiku gali nusidėvėti, ypač jei naudojate metalinius įrankius arba keptuvę valote šiurkščiomis priemonėmis. Kai danga pradeda trintis ar braižytis, keptuvė ne tik praranda savo funkcionalumą, bet ir tampa nesaugi, nes gali išskirti kenksmingas medžiagas. Pastebėjus, kad keptuvės paviršius nusidėvėjo, pats laikas ją pakeisti nauja.

Keptuvės yra nepakeičiamos virtuvėje, tačiau jų tarnavimo laikas yra ribotas. Galbūt, pastebėjus šiuos ženklus, vertėtų investuoti į kokybiškesnę keptuvę, kuri tarnautų ilgiau? Svarbiausia – laiku keisti virtuvės reikmenis, kad maisto ruošimas būtų malonus, o patiekalai – gardūs ir nekeliantys pavojaus sveikatai.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: