Pexels.com archyvo nuotr.

Prarasti savo augintinį gali būti trauminis ir net tragiškas įvykis. Sąžiningi naminių gyvūnėlių globėjai apsaugo savo augintinius su apykaklėmis ir ID ženklais. Dėja, antkakliai ir ID ženklai nėra labai veiksmingi, nes šunys bei katės gali juos tiesiog pamesti. Antkakliai gali sulūžti ar nukristi ir jūsų mylimas naminis gyvūnėlis taps vienu iš daugybės gyvūnų prieglaudų gyventojų, nes jums bus sunku jį surasti. Patyrę veterinarai, kurie yra daug metų dirbę su gyvūnų prieglaudomis teigia, kad vienintelis saugus, veiksmingas būdas apsaugoti augintinį nuo tokio likimo – po oda implantuojamos mikroschemos.

Čipai yra implantuojamos kompiuterio mikroschemos, koduojančios unikalų identifikavimo numerį, kad, dingimo atveju, padėtų sužinoti, kur tuo metu yra jūsų gyvūnas. Jie yra ne didesni už ryžių grūdus ir švirkštu patalpinami dedami po jūsų augintinio oda. Ši procedūra tikrai nėra sudėtingesnė nei skiepai. Skirtingai nuo apykaklių ir ID žymų, jie niekada negali sulūžti ar nukristi. Jie veikia priimdami radijo signalą iš skaitytuvo ir perduodami koduotą mikroschemos identifikavimo numerį atgal į skaitytuvą. Jeigu turite lusto identifikavimo numerį, jums tereikia paskambinti ir bus pradėta augintinio paieška.

Čipavimo šalininkų laikui bėgant vis daugėja. Juk tai labai nesudėtinga procedūra, tačiau itin veiksminga, padedanti surasti dingusį gyvūną kur kas lengviau ir greičiau. Tad čipuodami savo augintinį darote paslaugą ne tik jam, bet ir sau. Čipuotas gyvūnas nepatirs streso, nes bus greitai surastas, mažiau nemalonių išgyvenimų patirs ir šeimininkai.

Nepaneigiamas faktas, kad mikročipai šeimininkams padėjo sugrąžinti daugybę dingusių augintinių. Žinoma, norint, kad mikroschema veiktų, turėsite užregistruoti ją ir nuolat atnaujinti savo kontaktinę informaciją. Mikroschemos yra patikimos ir naudojamos nacionaliniuoe registruose, tačiau jos galiausiai priklauso nuo jūsų pateiktos informacijos. Taigi nepamirškite atnaujinti savo informacijos ir nurodyti kelis atsarginius kontaktus, kad būtumėte pasiekiami visur ir visuomet.

Apibendrinant galima pasakyti, jog gyvūnų  čipavimas – pats veiksmingiausias būdas juos apsaugoti. Jeigu atsitiks taip, kad jūsų augintinis dings, po jo oda esanti mikroschema padės greitai jį surasti.

Užsakymo Nr. KMC180089

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: