Ramzanas Kadyrovas ir jo galvažudžiai

Esmė yra tame, kad tai ne kariniais veiksmais užsiimantys daliniai (nors tokius ir vaizduoja), o baudžiamieji daliniai, skirti civilių žudymui ir kankinimui. Būtent tie daliniai rengė skerdynes Čečėnijoje ir Dagestane, išžudydami ir nukankindami ištisus kaimus. Būtent su tais nenormalaus žiaurumo daliniais Kadyrovas ir atėjo į valdžią, o paskui tapo tokiu Putino parankiniu.

II Pasaulinio karo metais buvo tokie Oskar Dirlewanger padaliniai, kurie irgi užsiiminėjo civilių žudymu, klaikiai žiaurūs, už suvokimo ribos. Jų atėjimas į kokį nors kaimą reikšdavo, kad vargiai ar liks nors vienas gyvas žmogus. Jie surasdavo net geriausiai besislepiančius (nes turėjo labai daug tos patirties) ir nukankindavo, sudegindavo gyvus, išžagindavo, nužudydavo ir t.t..

Tai va, Kadyrovo daliniai yra būtent tokie. Jie nėra gebantys kariauti prieš normalią kariuomenę – šūdas jie, o ne kareiviai. Bet jie puikiausiai ir be jokių skrupulų žudo ir kankina civilius, nesirinkdami, ar vyras, ar moteris, ar senas, ar jaunas. Tie veikėjai yra žinomi tuo, kad žudo pradedant senukais ir baigiant tik ką gimusiais kūdikiais.

Šių padalinių paskirtis viena – įbauginti visus ir taip nuslopinti partizaninį pasipriešinimą.

Čečėnijoje jie taip ir kariavo – ne prieš čečėnų partizanus, o prieš civilių kaimus, kurie kaip nors su tais partizanais buvo susiję. Kadyrovo žmogžudžių taktika papasta – jei kur nors partizanai, tai tenai reikia išžudyti visus civilius ir neliks, kas palaiko partizanus. Ir tokiu būdu ir partizanai bus nugalėti.
Antrąjį Čečėnijos karą Putinas taip ir laimėjo – visiškai užribiniu, nesuvokiamu žiaurumu.

Štai tą ir reiškia putinistų gąsdinimai Kadyrovu.

Tai va, kaip sako, Kadyrovo daliniams Ukrainoje vadovavęs generolas jau nukautas kartu su krūva savo galvažudžių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: