(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Nuo seno Kaunas buvo laikomas akademiškiausiu miestu Lietuvoje. Šį nenuginčijamą faktą susitikime su Kauno miesto meru Andriumi Kupčinsku studentai pasiūlė įamžinti skulptūroje.

„Miesto savitą identitetą formuoja jo istorija, vertybės, gyventojai. Pastaruoju metu savivaldybė aktyviai padeda universitetams, studentiškoms organizacijoms įgyvendinant įvairius projektus. Žinoma, norėtųsi daugiau iniciatyvos ir realių darbų iš pačių studentų. Miestas yra atviras diskusijoms ir realiai įgyvendinamiems pasiūlymams“, – pabrėžė Kauno meras.

KTU ir VDU Studentų atstovybių vadovai pabrėžė, kad miestui reikalinga nauja jaunimo strategija, kuri būtų paremta studentų tarpe atliktais tyrimais bei formuojama jaunimo politika.

Jaunimo reikalų tarybos pirmininkės Gintarės Skaistės teigimu, jaunimo strategiją tikimasi parengti dar šiais metais. „Jau yra gautas finansavimas ir bus skelbiamas konkursas strategijos parengimui. Iki šių metų pabaigos Kauno jaunimo strategija turėtų būti parengta“,– sakė G. Skaistė

A. Kupčinskas studentų atstovams pasiūlė surengti „Studentiškos idėjos Kaunui“ konkursą, kuris paskatintų jaunimą aktyviau įsitraukti į miesto gyvenimą, siūlyti savo idėjas.

VDU Studentų atstovybės prezidentas Donatas Juodpusis su miesto vadovu pasidalino mintimis apie idėją Vienybės aikštėje ar kitoje vietoje pastatyti paminklą studentui. Toks paminklas, bent laikinas, galėtų atsirasti jau šį rudenį minint Tarptautinę studentų dieną. Studentų atstovai žadėjo apsvarstyti šią idėją.

Studentų atstovai taip pat užsiminė apie idėją Lietuvos studentų pažymėjimo savininkams gauti nuolaidas Kauno viešojo maitinimo įstaigose. Studentai ketina susitikti su verslininkais ir pristatyti šią idėją.

Susitikimo pabaigoje Savivaldybės vadovai su studentų atstovais sutarė toliau tęsti konstruktyvų bendradarbiavimą miesto labui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: