(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Net 5 „Gerumo žvaigždes“ socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas įteikė įvykusioje IV-ojoje konferencijoje vaikus globojančioms šeimoms ir šeimynoms „Priglausk mane“. „Gerumo žvaigždės“ yra aukščiausias Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos apdovanojimas, skiriamas už ypatingus nuopelnus socialinės apsaugos ir darbo srityse.

Viena iš jų buvo įteikta Reginos ir Jurgio Ratnikų šeimynai, kurioje šiuo metu auga 8 globotiniai, o per daugiau nei 20 veiklos metų į savarankišką gyvenimą šeimyna išleido 16 globotinių. Šeimynoje vaikams užtikrinama saugi namų aplinka, kvalifikuota medikų pagalba. Suaugusiems globotiniams R. ir J. Ratnikai ir toliau padeda, juos palaiko.

Už beatodairišką meilę ir globą „Gerumo žvaigždėmis“ apdovanotos Švč. Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo Vargdienių seserų kongregacijos seserys Danutė Saboniūtė ir Sonata Marčiulionytė. Seserys globojamus vaikus moko doros ir sąžiningumo, mylėti vyresnius žmones, nesmerkti savo tėvų ir suprasti tikrąsias vertybes.

„Gerumo žvaigždė“ įteikta buvo Juozo ir Stasės Janinos Janavičių šeimynai, kuri per 11 metų užaugino 14 vaikų. Šiuo metu joje globojami 6 vaikai, iš kurių 3 turi negalią.

Dar vieną „Gerumo žvaigždę“ ministras D. Jankauskas įteikė Vijolėtai Mažmirienei, vaikus globojančiai nuo 1989 m.. Daugiau nei 20 metų V. Mažmirienė rūpinosi našlaičiais ir be tėvų likusiais vaikais, tinkamai juos paruošė savarankiškam gyvenimui. Šiuo metu ponia Vijolėta globoja du vaikus.

Renginyje ministras D. Jankauskas taip pat įteikė padėkos raštus 20 globėjų, kurie padėjo ir padeda tėvų globos netekusiems vaikams, moko, auklėja ir ruošia juos savarankiškam gyvenimui.

Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: