(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto meras raštu kreipėsi į Kauno miesto apylinkės prokuratūrą dėl galimai pažeistų kino teatro „Romuva” teisių 2002 m. pasirašant patalpų nuomos sutartį.

UAB kino teatro „Romuva” valdybos pirmininkas Dainius Genys kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę. Jis prašė, kad Savivaldybė kreiptųsi į atitinkamas institucijas, kurios nustatytų ar 2002 metais pasirašyta patalpų nuomos sutartis nepažeidžia viešojo intereso.

Advokatų profesinė bendrija „Nordia Baublys & Partners” pateikė teisinę išvadą, kad anksčiau paminėtoje nuomos sutartyje teisių ir pareigų balansas yra nuomininko UAB „Rosh” naudai, todėl tikėtina, kad UAB kino teatro „Romuva” teisės buvo pažeistos.

2002 metais UAB kino teatras „Romuva” ir UAB „Rosh” pasirašė negyvenamųjų patalpų nuomos sutartį 10 metų. Kauno miesto savivaldybė, kaip viešas juridinis asmuo yra kino teatro „Romuva” akcininkė, turinti nuosavybės teise 79,6 proc. akcijų. Kitas akcijas turi UAB „Rosh”.

Meras Andrius Kupčinskas prašo Kauno miesto apylinkės prokuratūros įvertinti sutarties sąlygų atitikimą įstatymų nuostatoms ir tai, ar sutarties sąlygos ir jų nevykdymas nepažeidžia viešojo intereso. Nustačius teisės aktų pažeidimą, prašoma imtis teisėtų priemonių apginti viešąjį interesą.

Gediminas Salvanavičius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: