(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Gruodžio 11 dieną Kaune vyks „Maltiečių sriubos šventė 2010″. Pastaruosius penkerius metus Maltos ordinas Lietuvoje organizuoja paramos akciją bei paramos koncertą. Šios iniciatyvos tikslas yra ne tik surinkti lėšų vienišų ir skurstančių senelių globai ir maitinimui, bet taip pat skatinti savanorystę ir paskleisti vilties bei solidarumo žmonėms.

Maltiečiai nuo 1998 m. stengiasi palengvinti vargingiausiųjų senatvę – maitina namuose, globoja, slaugo. Didžiąją dalį lėšų, už kurias maitinami senoliai, suaukoja Lietuvos žmonės labdaros rinkimo akcijų metu.

Praėjusiais metais vien tik SMS žinutėmis sriubai aukojo daugiau nei 200 tūkst. žmonių. Maltiečiai ne tik per šventes, bet kiekvieną dieną karštu maistu, simboliškai vadinamu sriuba, daugelyje miestų maitina daugiau nei 300 vienišų senelių.

„Žemiau skurdo ribos Lietuvoje gyvena apie 100 tūkst. senolių. Tai didžiulis skaičius. Surenkamas ir dalinamas maistas, juos lankantys savanoriai tampa tarsi nedideliu šviesos spinduliu šiems žmonėms senatvėje. Raginu visas Kauno miesto organizacijas, verslininkus bei eilinius miestiečius prisidėti prie šios akcijos. Dažnai užėję į prekybos centrą nusiperkame ne tą produktą, kurio reikia, tačiau tą, kurio norisi. Vėliau gal jo net nevalgome ir išmetame, o tai galėtų būti kažkieno pusryčiai. Tik padėdami vienas kitam padėsime ir savo miestui. Artėja Kalėdos, tad prisidėjimas prie šios akcijos galėtu tapti puikia įžanga į šį šventinį laikotarpį” – sakė Andrius Kupčinskas.

Maltos arba Suverenus karinis hospitaljerų Šv. Jono ordinas buvo įkurtas Jeruzalėje 1009 metais – tai yra seniausia ir viena didžiausių pasaulyje humanitarinės pagalbos organizacijų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: