Lietuvos Boulderingo Taurės 5 etapas Kaune
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lapkričio 19 d. (šeštadienį), 11 val. visų susidomėjusių Lietuvoje vis dar neįprasta, tačiau pasaulyje puikiai žinoma ir pretenduojančia tapti olimpine sporto šaka – laipiojimo uolomis sportu, laukiame „Miegančių dramblių“ laipiojimo salėje (Savanorių pr.66 / Žemaičių g. 31).

Jau ketverius metus Kaune gyvuojantis laipiojimo uolomis klubas „Miegantys drambliai“ drauge su Laipiojimo sporto asociacija siekia įvairiais būdais populiarinti laipiojimo uolomis sportą, didinti vaikų ir jaunimo užimtumą, skatinti domėjimąsi aktyviu gyvenimo būdu, taip pat ugdyti profesionalius sportininkus, atstovaujančius mūsų šalį visame pasaulyje.

Įvairiose amžiaus grupėse dėl etapo nugalėtojo vardo rungsis ir Europos čempionate jėgas išbandę suaugę sportininkai iš Vilniaus ir Kauno laipiojimo klubų, ir ant vienintelės Lietuvoje viešos laipiojimo sienelės (akmens) treniravęsi jaunesniųjų grupių dalyviai, prieš mėnesį iš varžybų Kaliningrade grįžę su medaliais.

Renginys truks iki vakaro. Lauksime visų – tiek besidominčių laipiojimo sportu, tiek norinčių išbandyti jėgas varžybose, tiek tiesiog užsukusių pirmąkart pamatyti laipiojimo varžybas „gyvai“ ir sužinoti apie šią sporto šaką daugiau. O gal net išbandyti savo jėgas – judesiai, kuriais patyrę sportininkai įveikia trasas, tik iš pažiūros atrodo lengvi.

Boulderingas – laipiojimo uolomis sporto rūšis, kuomet lipama be apsauginių apraišų ir virvių, paprastai nedideliame aukštyje, bet sudėtingu maršrutu – trasa. Šiam laipiojimo stiliui realizuoti bei populiarinti Lietuvos laipiojimo sporto asociacijos klubai nariai kiekvienais metais organizuoja Lietuvos Boulderingo Taurę.

Tai laipiojimo uolomis sporto čempionatas, kurį sudaro 6 etapai (varžybos) ir kurio trukmė yra vieneri kalendoriniai metai (sausio 1 d. – gruodžio 31 d.). Kasmet sulaukiame svečių iš kaimyninių valstybių – Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, šie metai – neišimtis.

Šiame, penktajame, priešpaskutiniame, etape dėl pirmų vietų varžysis apie 120 sportininkų iš Kauno, kitų Lietuvos miestų, bei kaimyninių šalių. Tad pažiūrėti tikrai bus į ką – šią vasarą pasaulio čempionate Italijoje pirmąsias vietas iškovojo būtent rusų sportininkai, LBT etapuose sudarantys stiprią konkurenciją lietuviams, tad lauksime rimtos kovos.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: