© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Euro įvedimas yra asmeninis kiekvieno Latvijos gyventojo pasiekimas, per pirmojo euro banknoto išėmimo ceremoniją sausio 1-ąją sakė finansų ministras Andris Vilkas.

“Norėčiau padėkoti visiems Latvijos piliečiams, nes tai, kad galime prisidėti prie euro zonos, yra kiekvieno iš mūsų pasiekimas. Euro įvedimas parodė, kad mes galime bendradarbiauti, nes euro įvedimo procedūroje dalyvavo tūkstančiai visuomenės ir privačiojo sektoriaus atstovų”, – sakė A.Vilkas.

Jis taip pat pasveikino Latvijos gyventojus su gražiausia euro moneta euro zonoje.

Latvijos banko prezidentas Ilmaras Rimševičius sutiko su ministru. Jis pabrėžė, kad euro įvedimas yra ne tik valiutos pakeitimas, bet ir Latvijos grįžimas į Europą, virsmas visapusiška ES nare.

I.Rimševičius sakė, kad kaip Latvijos banko vadovas turi nevienareikšmę nuomonę apie valiutos pakeitimą. Tačiau jis pabrėžė, kad jeigu Latvija būtų sugebėjusi įsivesti eurą 2008 metaus, ji nebūtų išgyvenusi tokios didelės krizės.

“Tikrai džiugu matyti, kad Latvija turės vieną gražiausių monetų euro zonoje. Mūsų brangiausi ir tikriausi nepriklausomybės simboliai papuoš eurą ir įrašys mūsų vardą Europoje”, – sakė jis.

Latvija sausio 1 dieną tapo 18-ąja euro zonos nare.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: