ec.europa.eu archyvo nuotr.

Europos Komisijos narys Algirdas Šemeta, atsakingas už mokesčius, sako, kad Lietuvoje dėl galimo euro įvedimo kurstoma panika.

Eurokomisaras “Kauno dienai” pripažino, kad Darbo partijos ir jos vadovės, Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės, kalbos, jog įvedus eurą žaibiškai kils kainos, tad žmonėms būtina 50 proc. kelti minimalų atlyginimą, tik kursto paniką, nes įsivedant eurą niekas nereikalauja kelti algų ar įvesti mokesčių.

“Euras tikrai nereikalauja keisti mokesčių – niekur nėra tokių reikalavimų. Nėra reikalavimų ir pertvarkyti algas. Tai yra tik šalies vidaus dalykas, o kai tai siejama su euro įvedimu, euras tampa baubu, paaiškėja, kad štai ir to negalime padaryti, ir to negalime. Bet tai priklauso visiškai ne nuo euro. O ilguoju periodu buvimas euro zonoje duos konkrečią naudą, kurią yra įvertinęs ir Lietuvos bankas, – tie dalykai nėra iš piršto laužti. Tai reikėtų suprantamesne kalba pateikti gyventojams”, – sakė A.Šemeta.

Valdančiųjų ketinimai įvesti automobilių mokestį bei padidinti alkoholio akcizus siekiant atkurti pensijas yra įtraukti ir į Europos Komisijos rekomendacijas Lietuvai. Tačiau eurokomisaras kritiškai įvertino būdą, kaip šie mokesčiai pristatomi visuomenei, ir skubėjimą juos įvesti nepertvarkius kitų mokestinės sistemos aspektų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: