© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šeštadienio vakarą susikovė vokiečiai su Ganos rinktine. Šios dvi komandos pademonstravo aršią kovą, po kurios rezultatas buvo 2-2. Ganos futbolininkai nenusileido vokiečiams ir abi komandos pasidalino po vieną tašką.

Pirmosiomis rungtynių minutėmis kamuolio kontrolė priklausė Vokietijos komandai, bet tai nesutrukdė pirmąjį smūgį į vartus paleisti ganiečiui A. Gyanui, kurio smūgis beje buvo labai netikslus.

Tačiau 13-ąją minutę jau tikslesnį smūgį link Vokietijos vartų pusės atliko C. Atsu, bet vartininkas M. Neueris smūgį atrėmė.

18-ąją minutę pirmąjį bandymą smūgiuoti į Ganos vartus atliko S. Khedira, tačiau jo smūgis buvo nepakankamai stiprus, kad pramuštų vartininko gynybą.

32-ąją minutę vokiečių vartininkui ir vėl teko padirbėti, kai tikslų smūgį pasiuntė S. Muntari.

Visą pirmąjį kėlinį abi komandos rengė atakas link priešininkų vartų, deja įvarčių nebuvo ir pertraukai prasidėjus rezultatas buvo 0-0.

Antrasis kėlinys prasidėjo keitimu Vokietijos rinktinėje, S. Mustafi pakeitė J. Boatengą.

51-ąją minutę buvo pirmasis įvartis. Į Ganos vartus kamuolį pasiuntė M. Gotze po sėkmingo T.Muellerio perdavimo.

54-ąją minutę išlyginamąjį įvartį mušė A. Ayew, kuris stiprų smūgį paleido galva ir taip pramušė M. Neuerio gynybą.

Sutiksėjus 63-iąjai rungtynių minutei Ganos rinktinė išsiveržė į priekį 2-1. Grubią klaidą padaręs P. Lahmas suteikė progą A. Gyanui atsidurti vienam prieš vartininką M. Neuerį. Šis šia puikia proga pasinaudojo ir pelnė įvartį.

72-ąją mačo minutę Vokietijai pavyko rezultatą išlyginti. Po keitimo ant žaliosios vejos išėjęs M. Klose pelnė 15-ąjį savo įvartį pasaulio futbolo čempionato istorijoje ir rungtynių rezultatą pavertė 2-2.

Po šio įvarčio, Vokietijos futbolininkai iki rungtynių skambučio spaudė savo priešininkus ir bandė pateikti dar įvarčių, bet stipri Ganos gynyba nebuvo pralaužta ir rezultatas liko lygus 2-2.

Rezultatas:

Vokietija 2 – 2 Gana

51‘ [1 – 0] Mario Gotze

53‘ [1 – 1] Andre Ayew

63‘ [1 – 2] Asamoah Gyan

71‘ [2 – 2] Miroslav Klose

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: