© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vokietijos rašytojas Guenteris Grassas (Giunteris Grasas), kuris už savo romanus pelnė Nobelio literatūros premiją, mirė pirmadienį būdamas 87 metų, pranešė jo vardo fondas.

Socialinio tinklo “Twitter” paskyroje leidybos namai “Steidl” savo ruožtu nurodė, kad kūrėjas, laikomas žymiausiu šalies rašytoju, mirė šiaurinio Liubeko miesto ligoninėje.

G.Grassas, kurių išskirtinė žymė buvo vešlūs ūsai, 1927 metais gimė Baltijos jūros uostamiestyje Dancige, kuris dabar yra Lenkijos miestas Gdanskas ir su kuriuo yra susiję daugumos jo veikalų siužetai.

Daugeliui žmonių G.Grassas tapo vokiečių pokarinės kartos, kuriai teko atsakomybė už jų tėvų dalyvavimą nacizmo nusikaltimuose, balsu.

Tarp žymiausių jo veikalų ypač išsiskiria vadinamoji Dancigo trilogija, kurią sudaro jo romanai “Skardinis būgnelis” (Die Blechtrommel, 1959), “Katė ir pelė” (Katz und Maus, 1961) ir “Šuniški metai” (Hundejahre, 1963), kuriuose aprašoma 1933-1945 metų Vokietija, gilinamasi į nacizmo socialines ir psichologines priežastis.

Nobelio premija G.Grassas buvo apdovanotas 1999 metais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: