© Lauros Kiršytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Kadaise apleistas Neries krantinės parkas nuo šiol tapo populiaria kauniečių laisvalaikio vieta. Naujas dviračių takas, kuriuo Šilainių ir Vilijampolės gyventojai gali laisvai pasiekti miesto centrą bei Lampėdžių karjerą, atgaivino nykų Neries parką.

Nepaisant to, kad naujasis dviračių takas „Neries krantinė – Jotvingių gatvė“ buvo atidarytas pernai rugsėjo mėnesį, kauniečiai šiuo taku džiaugtis pradėjo tik šį pavasarį. Atšilus orams, nuo pat ankstyvo ryto iki vėlaus vakaro Neries krantinės parkas būna perpildytas žmonių. Viso to priežastis – sutvarkyta, žaliuojanti parko aplinka bei puikios kokybės, lygios dangos naujas dviračių ir pėsčiųjų takas. Prasidėjus vasarai, Kauno gyventojai nori aktyvaus laisvalaikio bei siekia kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Atsigavęs Neries krantinės parkas – tai puiki vieta smagiam ir aktyviam laisvalaikiui praleisti. Naujame take kas dieną galime išvysti dviračiais, riedučiais, riedlentėmis važinėjančius gyventojus, taip pat gausu bėgikų, augintinius vedžiojančių gyventojų ir mažylių vežimėlius stumiančių tėvų.

„Kiekvieną dieną šiame parke vedžioju savo šunį. Labai džiugu, kad pagaliau ir Vilijampolė turi nors vieną jaukų, gražiai sutvarkytą parką, kuriame galima smagiai praleisti laiką“, – dalinosi savo mintimis Vilijampolėje gyvenanti studentė Rita.

© Lauros Kiršytės nuotr. / KaunoZinios.lt

„Nuo šiol nauju dviračių taku iš Šilainių galiu lengvai pasiekti miesto centrą, anksčiau tai buvo problema dėl nelygių ir dviračiams nepritaikytų šaligatvių“, – teigė dviratininkas Mantas.

Anksčiau parkas buvo visiškai apleistas – apaugę krūmynai, nenupjauta žolė, šiukšlių krūvos, žmonių ištryptas, siauras takas. Parke lankydavosi didelės jaunuolių kompanijos, krūmuose gulėdavo girtuokliai ir benamiai. Neries krantinės parkas gyventojams atrodydavo pavojingas ir niūrus, tačiau po daugelio metų ši vieta atsinaujino ir nuo šiol parkas tapo mėgiama Kauno gyventojų poilsio vieta. Dažnai tvarkoma parko aplinka džiugina gyventojus ir vilioja jame praleisti daugiau laiko. Ties dviračių ir pėsčiųjų taku įrengti suoliukai, vaikų žaidimų aikštelė, lauko treniruokliai bei poilsio aikštelės su dviračių stovais. Visi šie patogumai ir pramogos leidžia gyventojams pasirinkti norimą laisvalaikio praleidimo būdą.

© Lauros Kiršytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Iš visų pramogų ir patogumų, kuriuos siūlo naujai atgimęs Neries krantinės parkas, dauguma kauniečių renkasi dviračių taką. Atsižvelgiant į tai, kad dviračius turi kas trečias kaunietis, Kauno savivaldybė siekia, kad dviračiai būtų naudojami ne tik laisvalaikiui, bet ir taptų kasdiene kauniečių susisiekimo priemone. Naujas 5,5 kilometrų dviračių takas „Neries krantinė – Jotvingių g.“ – tai puiki idėja šiam tikslui pasiekti. Nuo pat Šilainių link Vilijampolės nutiestas takas sujungė dviračių ir pėsčiųjų takus, vedančius į Jonavos gatvę, Raudondvario plentą ir miesto centrą. Tokiu būdu susiformavo vienas nepertraukiamas maršrutas palei Nemuno ir Neries krantines link Kauno pilies parko. Šį dviračių ir pėsčiųjų taką įrengti kainavo apie 2 mln. litų. Didžioji lėšų dalis skirta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, o likusi dalis iš Kauno miesto biudžeto.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: