© Wikimedia Commons nuotr.

Teismui sušvelninus kardomąsias priemones į laisvę paleisti keturi Kauno agurkinių gaujos nariai. Toks teismo sprendimas šokiravo daugelį, nes grupuotė buvo teisiama už baisius nusikaltimus. Grupuotės nariai: Saulius Velecka, Norbertas Tučkus, Audrius Petkauskas ir Tadas Petrošius susimokėjo 30 tūkst. eurų užstatą bei  iš jų  buvo paimti asmens dokumentai.

Teismas tikina, kad grupuotė bus akylai stebima, agurkiniams net šešis mėnesius teks nešioti elektroninius stebėjimo prietaisus ir neišeiti iš namų. Išimtis bus taikoma tik tuomet, kad grupuotei teks dalyvauti teismos posėdžiuose.

Šis teismo sprendimas šokiravo ne  tik teisėsaugos pareigūnus, bet ir visą visuomenę. Teismas tikina, kad priimti tokį sprendimą lėmė tai, kad agurkiniai jau buvo suimti 2013m. sausio 22d ir už grotų praleido jau daugiau kaip trejus metus. Teismas tikina, kad ilgai laikant asmenis suimtus gali būti vertinamas kaip Europos žmogaus teisių pažeidimas.

Klaipėdos teismo sprendimas sulaukė neigiamų atgarsių. Andžejus Roginskis- kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas tikina, kad toks Klaipėdos teismos sprendimas bus skundžiamas, nes jo manymu, kaltinami asmenys atlikto tikrai sunkius ir šiurpius nusikaltimus, dėl kurių galėjo nukentėti kiekvienas iš mūsų.

Nepaslaptis ir tai, kad lapkričio mėnesį bus du metai, kai Klaipėdos teismas nagrinėja agurkinių bylą. Grupuotė kaltinama įvairiais nusikaltimais: nužudymu, kontrabanda, narkotinių medžiagių platinimu. Ši byla buvo ne kartą atidėta, kai teismo salėje nepasirodydavo laisvėje esantys kaltinamieji.

Pareigūnai tikina, kad atlikdami agurkinių kratas, buvo rasta daugybė ginklų, šaudmenų, sprogstamųjų medžiagių ir iškart buvo kreipiamasi į visuomenę, kad atsilieptų žmonės, kurie nukentėjo nuo agurkinių vykdomų veiksmų.

Pareigūnai tikina, kad išgirdus tokį Klaipėdos teismo sprendimą galima tik įvardinti faktą, kad byloje trūksta įrodymų, todėl ir buvo priimtas toks teismo sprendimas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: