(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lapkričio mėn. 07 d. ir 28 d. 11.00 val. jūsų laukia „Kauno požemių dvasia!“ Kauno regiono turizmo informacijos centras siūlo jums unikalią galimybę pamatyti požeminį Kauną ir pajusti tikrą požemių dvasią! Ekskursijos „Kauno požemių dvasia“ metu sužinosime Kauno pilies požemių istoriją, pamatysime „Hanzos“ pirklių rūsius, „Angelų prieglaudą“ , Kauno „Valdovų rūmus“ ir netgi Maironio amžino poilsio vietą!
Ekskursijos kaina: 27.00 Lt

Lapkričio mėn. 14 d. 13.00 val. Pažaislio vienuolynas – Lietuvos tūkstantmečio atspindys! Pažaislio vienuolynas – ne tik nuostabus baroko architektūros perlas, tai XVII a. LDK kanclerio Z.Paco įkurta vienuolių kamaldulių šventovė, menanti daugybę paslapčių… Atėję į ekskursiją sužinosite, kur buvo palaidota visa vienuolyno fundatoriaus šeima bei ką liudija slapčiausi vienuolyno rūsiai. Kokius įvykius mums pasakoja vienuolyno freskos apie Lietuvos krikštą?… Ar tikrai pagonys lietuviai nužudė pasišventusį vienuolį Brunoną, sumaniusį pakrikštyti mūsų kraštą? Kviečiame prisijungti!
Ekskursijos kaina – 15.00 Lt

Lapkričio mėn. 20 d. 19.00 val. – Naktinio Kauno paslaptys! Jei norite pasigrožėti Kauno naktinėmis panoramomis, sužinoti „Perkūno žirgų“ paslaptį, kur nuskendo 3 akvalangistai ir carinis generolas, kas vaidenasi Kauno pilyje, ką slėpė Nemuno gatvės namai ir kodėl nesprogo bomba Aleksote, pabūti požeminiame I pasaulinio karo sandėlyje, sužinoti kur ir kada pasirodo Napoleono šmėkla, kur renkasi šventėms Kauno pagonys, ko bijojo Napoleonas, kur keliavo Dariaus ir Girėno karstai ir kitas Kauną gaubiančias naktines paslaptis, kviečiame į autobusinę ekskursiją „Naktinio Kauno paslaptys“!
Ekskursijos kaina – 25.00 Lt

Lapkričio mėn. 21 d. 12.00 val. Mielos moterys, kviečiame į ekskursiją skirtą tik Jums „Kaunas šypsosi moterims“ Kaunas XX a. pradžioje buvo tituluojamas “Mažuoju Paryžiumi”. Čia kunkuliavo spalvingas sostinės gyvenimas, kurio varikliu buvo žavios kaunietės, savo išvaizda, manieromis, gyvenimo būdu, neatsilikdamos nuo Vakarų Europos didmiesčių damų.

“Kaunas šypsosi moterims” ekskursijos metu išgirsite pikantiškas istorijas iš Kauno aukštuomenės gyvenimo, susipažinti su ypatinga šibori technika sukurtais šalikėliais, padegustuoti magiško meilės gėrimo “Liubčik” bei sužinoti papuošalų paslaptis brangakmenių muziejuje.

Ekskursijos kaina- 30.00 Lt

Lapkričio mėn. 21 d. 08.00 val. Aplankykime sakralines Lietuvos vietas Ekskursijos metu supažindinsime su Šiluvos koplyčia, Švenčiausios Mergelės Marijos stebuklingu paveikslu, unikaliu 17a. Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansambliu, Šiaulių katedra, Kryžių kalnu. Pakeliui grožėsimės Lietuvos gamta, Dubysos, Nevėžio ir kitų Lietuvos upių slėniais.
Ekskursijos kaina- 49.00 Lt

Lapkričio mėn. 26 d. 16.00 val. Alaus kelias Kaune! Ekskursijos metu sužinosime, kada pradėtas gaminti alus pasaulyje ir Lietuvoje, apie jo privalumus bei trūkumus. Sužinosime, kokį alų lietuviai gamino pirmieji Europoje ir jį ragausime. Pajusime išskirtinį alaus skonį, kurį mėgsta Maskvos milijonieriai. Pamatysime, kaip gaminamas alus pagal kompiuterizuotą ir kitokią technologiją. Pamatysime, kaip atrodo alaus Dievas ir pats mažiausias pasaulyje bokalas bei įdomią bokalų kolekciją. Sužinosime, kur alų gėrė Didžiosios Britanijos lordai, NATO generalinis sekretorius D. Robertsonas, FIFA viceprezidentas M. Platinis, buvęs Rusijos premjeras E. Primakovas ir kiti žymūs žmonės. Pabaigoje – ekskursija ir degustacija vienoje seniausių, nuo 1866 m. įkurtoje, Lietuvos alaus daryklų, kuri išsiskiria savo unikalia technologija ir gaminamo alaus skoniu.
Ekskursijos kaina- 50.00 Lt


Išankstinė registracija būtina!

Senjorams ir vaikams iki 12 m. nuolaida – 7%

Kauno regiono turizmo informacijos centras
Laisvės al. 36, Tel. (+370 37) 323436

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: