ktu.lt archyvo nuotr.

Geriau vieną kartą pačiam pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti. Perfrazavus šią patarlę – geriau nors kartą pabendrauti su daug pasiekusiu specialistu, nei jo specialybės mokytis tik iš vadovėlių. Spalio vidury Kauno technologijos universitete (KTU) prasideda konsultacinio pobūdžio mokymų ciklas, kurio metu Universiteto absolventai – šiandien pripažinti maisto technologai – savo patirtimi ir žiniomis dalinsis su šią visuomet paklausią specialybę studijuojančiais pirmakursiais.

Spalio 15 d. – lapkričio 5 d. KTU lankysis ir su studentais bendraus žinomi maisto technologai, kurių sukurti nauji maisto produktai, įdiegtos šiuolaikinės technologijos yra pelnę tarptautinį pripažinimą.

Visi su studentais susitiksiantys maisto technologai profesionalai – buvę Universiteto absolventai: Ričardas Barakūnas, bendrovės „Kalnapilio-Tauro grupė“ aludaris, Skandinavijos aludarių gildijos narys, Gediminas Tilindis, bendrovės „Samsonas“ gamybos direktorius bei Ignas Mackėla, akcinės bendrovės „Amilina“ gliukozės gamybos vadovas.

Pasak ciklą inicijavusios KTU Cheminės technologijos fakulteto (CTF) Maisto mokslo ir technologijos katedros profesorės Daivos Leskauskaitės, pirmakursiai šiame cikle gaus neįkainojamų žinių, kurių jie neras vadovėliuose.

„Šiandien viena populiariausių studijų programų mūsų fakultete – Maisto mokslas ir technologijos. Iškalbingas faktas, kad maisto technologus rengiame jau 65 metus. Mokymų cikle lankysis mūsų absolventai-praktikai, kurių sukurti nauji maisto produktai, įdiegtos šiuolaikinės technologijos padėjo rinkoje įsitvirtinti ne vienai įmonei“, − pasakoja profesorė.

Jos teigimu, mokymu metu bus galima įsitikinti, kad, šiame technologijų amžiuje, ir kasdienis maistas ant mūsų stalo – aukštųjų technologijų rezultatas. Su garsiais specialistais bendrausiantys pirmakursiai ne tik sužinos apie šiuolaikiniam maisto technologui keliamus reikalavimus, bet ir susipažins su nelengvu absolventų-praktikų karjeros keliu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: