(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

„Pasaulinė širdies diena – tai proga priminti, jog kiekvienas privalome rūpintis savo sveikata, gera savijauta ir gyvenimo būdu. Kviečiame visus apsilankyti PLC „Mega“ centrinėje aikštėje įvyksiančioje šventėje, sužinoti daugiau apie sveiką gyvenseną ir širdies ligų profilaktiką. Norime pasiūlyti savo pirkėjams ne tik prekių ir pramogų, bet ir naudingos informacijos bei patarimų“, – sakė prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė.

Vidurdienį „Megos“ centrinėje aikštėje vyks šventinis koncertas, kuriame dalyvaus Kauno medicinos universiteto choras, J.Gruodžio muzikos mokyklos džiazo grupė, liaudies šokių kolektyvas. Vėliau prekybos centro lankytojus džiugins sportinė programa, kurioje pasirodys sporto klubų komandos. Mažiesiems šventės dalyviams bus rengiamos lanko sukimo varžybos, skelbiamos viktorinos medicinos tema.

Renginio dalyviai galės sužinoti, kokia jų rizika susirgti širdies ligomis: medikai matuos kraujospūdį, liemens apimtį, įvertins kūno riebalų pasiskirstymą bei antsvorį. Kiekvienas besidomintis bus supažindintas su sveikos gyvensenos ypatumais ir sužinos, ką reikėtų daryti, kad išvengtų širdies ligų.

PLC „Mega“ lankytojai taip pat galės išmokti, kaip reikia suteikti pirmąją pagalbą: tai jiems pademonstruos medikai. Šventėje bus demonstruojama vaizdo medžiaga, vaikams bus pristatytas žaidimas „Žaislų ligoninė“.

Rugsėjo 27 dieną, 12.00-16.00 val. „Megoje“ įvyksiančią šventę rengia Kauno krašto kardiologų draugija, Lietuvos širdies asociacijos Kauno skyrius ir Kauno medicinos universitetas.

Pasaulinė širdies diena švenčiama 90-yje pasaulio šalių, siekiant atkreipti dėmesį į rizikos faktorius, sukeliančius širdies ligas, ir skatinant sveiką gyvenimo būdą. Pasaulinė širdies diena pradėta minėti dar 1999 m., kai Pasaulio širdies federacija kartu su Pasaulio sveikatos organizacija ir UNESCO kiekvienų metų paskutinį rugsėjo sekmadienį paskyrė priminti apie širdies ligas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: