Būdami vaikais, galbūt tūkstančius kartų žiūrėjome tuos pačius filmus, nesuvokdami kai kurių jų scenų, skirtų suaugusiems. Šios filmų akimirkos mums buvo nesuprantamos ir mes net nesivarginome jų suprasti. Mums rūpėjo tik kalbantys traukiniai ir beždžionės. Ar tai nebuvo vienas geriausių dalykų, nesirūpinti gyvenimu ir nesuprasti realybės?

1. „Žaislų istorija“ (Toy Story)

„Žaislų istorijoje“ vaikas Sidas laužydavo žaislus ir juos perdarydavo savaip. Vienas iš jo kūrinių buvo Barbės kojos pritvirtintos prie žuvies kabliuko. Šią vaiko kūrybą suaugusiųjų auditorija suvokė kiek kitaip. Jiems šis žaislas labiau priminė „prostitutę“ (žodžių žaismas: kablys anglų k. “hook”, o prostitutė – ‘hooker’).

2. „Kaukė“ (The Mask)

Viena iš juokingiausių „Kaukės“ akimirkų privertė vaikus ir jų tėvus juoktis dėl visiškai skirtingų priežasčių. Kai Džimio Kerio (Jim Carrey) kaukė kovojo su banditais ir transformavosi į balionų menininką, jis per klaidą ištraukė permirkusį balioną, o ne gyvūno formos balioną. Tik suaugusieji suprato, kad tai nėra „balionas“. Ar galite atspėti, kas tai buvo dabar?

3. „Katinas su skrybėle“ (The Cat In The Hat)

Kai mes buvome vaikai, katės skrybėlei padidėjus su skambesiu, pamačius Selės mamą, reiškė tik tai, kad katinui ji patiko. Bet dabar, kai jau esame suaugę, žinome, kad ilgėjanti ir standi kepurė reiškė ką kitą.

4. „Denis – grėsmė visuomenei“ (Dennis The Menace)

Mažasis Denisas manė, kad jo tėvai kiekvieną dieną galynėdavosi miegamajame. Vienintelis paaiškinimas, kurį nekaltas berniukas turėjo dėl gulinčių marškinių ir po to kilusių juokingų garsų, buvo imtynės. Dabar ir Denisas, ir mes žinome, kokios tai buvo imtynės. *Nepatogi pauzė*

5. „Kas pakišo triušį Rodžerį“ (Who Framed Roger Rabbit)

Ar kada susimąstėte, kodėl Rodžeris susinervino sužinojęs, kad Marvinas ir Džesika žaisdavo „katučių“? „Katutės“ buvo animacinių filmų terminas apibūdinti lytiniams santykiams.

6. „Galaktikos sergėtojai“ (Guardians Of The Galaxy)

Kai Gamora kritikuoja Kvilo laivą ir vadina jį purvinu, jis juokiasi ir lygina jį su Džeksono Poloko (Jackson Pollock) paveikslu. Užuomina apie menininką perėjo kiaurai per jaunosios auditorijos galvas. Polokas garsėjo tuo, kad taškė dažus ant drobės, kad padarytų abstrakčius paveikslus. Panašiai Piterio kambarys buvo apšlakstytas žmogaus skysčiais.

7. „Vienas namuose 2: pasiklydęs Niujorke“ (Home Alone 2)

Sunkių plytų mėtymas į vagis ir kankinimas elektros srove buvo ne tik menkos kliūtys, bet ir linksmos scenos vaikams. Tačiau tokie dalykai realybėje yra žiaurūs ir mirtini.

8. „Aukštyn“ (Up)

Filmas „Aukštyn“ yra skirtas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Nors tai buvo malonus filmas visiems, tik suaugę žmonės suprato paslėptas reikšmes ir metaforas. Pavyzdžiui, montažas parodė Elės negalėjimą susilaukti vaikų, po to sekė jos depresija ir visa kita. Senukas Karlas viso filmo metu buvo lyg miręs. Namas reprezentavo Karlo prisirišimą prie materialistinio pasaulio, o Rojaus krioklys buvo dangus. Mažas berniukas Raselas buvo Karlo fantazijos vaisius ir įgavo vaiko, kurio jis niekada neturėjo, formą.

9. „Dambis“ (Dumbo)

Kai Timotis atneša Dambiui gėrimą, kad sustabdytų jo žagsėjimą, jie pereina į spalvingą vaizduotės ir haliucinacijų pasaulį. Tokios haliucinacijos nereiškė nieko keisto vaikams, įpratusiems matyti skraidančias mergaites ir kalbančius šunis. Tačiau suaugusieji suprato, kad putojantis vanduo yra šampanas.

10. „Skruzdėlės“ (Antz)

Vaikai ignoravo, kai skruzdė Z be paliovos burbėjo. Skruzdę Z įgarsino talentingasis Vudis Alenas (Woody Allen), kuris tokiu būdu užsiminė apie savo garsius nestabilius personažus kituose filmuose. Vudžio Aleno darbai yra vieni iš labiausiai pripažintų kūrinių pasaulyje, o jo suaugusiems gerbėjams užuominą nebuvo sunku atspėti.

Taip pat skaitykite: TOP 10 nepakankamai įvertintų animacijos šedevrų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: