Kauno Muzikinio teatro spektaklio "Adamsų šeimynėlė" plakatas

Gegužės 4 dieną, Kauno Valstybiniame muzikiniame teatre, įvyko paskutinis šio sezono 2 dalių miuziklas – „Adamsų šeimynėlė“ .

Miuziklas apie paslaptingą ir makabrišką Adamsų šeimą sukurtas pagal Marshall Brickman ir Rick Elice knygą „Adamsų šeimynėlė“. Muziką ir eilių tekstus jam parašė Andrew Lippa (Amerikos teatro Drama Desk apdovanojimo laureatas). Pirmasis šio muzikinio spektaklio debiutas įvyko Niujorke, Brodvėjuje dar 2010 metais. Spektaklio sėkmė lėmė naujus miuziklo pastatymus Europoje  – 2012 m. Švedijoje, dar vėliau – Suomijoje, Italijoje, Vokietijoje, Čekijoje, Anglijoje. Apsukęs ratą tarp žemynų, miuziklas naujomis spalvomis sušvito Čikagoje 2015 m. O Lietuvoje pirmąjį kartą pasirodė 2017 m. vasario 14 d. Kauno Valstybiniame muzikiniame teatre.

Spektaklyje skamba itin klausytojo ausį glostanti, būdinga miuziklams muzika, atpažįstami modernūs, įvairios stilistikos kūriniai. Galima išgirsti ir flamenko epizodų, ir džiazo, ir bigbendinių melodijų, popdainų ar roko muzikos elementų.

Pagrindinė šio spektaklio tema – meilė. Adamsų dukra Trečiadienė įsimyli respektabilų jaunuolį iš garbingos šeimos – Luką Beinikį. Tėvams tai didžiulis stresas, juk tai jų vienintelė duktė. Negana, to dukra, tėvui pasako ir paslaptį apie sužadėtuves, ir priverčia tėvą pažadėti, jog apie tai motinai neprasitars. Gomesas Adamsas patenka į sudėtingą situaciją, kadangi nuo savo žmonos – Mirtišės, jis niekada nelaiko jokių paslapčių. Pakvietus vakarienės jaunuolio Luko tėvus, Trečiadienė visai savo šeimai išdėsto taisykles ir prašo vienam vakarui tapti „normalia šeima“ su kuo likę Adamsai vargais negalais, bet sutinka. Vakarienė su įsimylėjusiųjų tėvais akimirksniu pavirsta į chaosą, šeimos iš skirtingų pasaulių, skirtingų pažiūrų, bendravimas vieni su kitais tampa įtemptas ir sudėtingas. Tuomet prasideda tikras chaosas, abiejų šeimų tėvai pradeda pyktis. Gomeso ir Mirtišės santykiai atsiduria ant plonos ribos iki skyrybų.

Šeima, besąlygiška meilė ir pasitikėjimas vieni kitais, pagarba tai tik dalis vertybių kurios atsiskleidžia „Adamsų šeimynėles“ muzikiniame spektaklyje. Su šia „nenormalia“ šeima, gali susitapatinti kiekvienas. Nūdienos pasaulyje akivaizdžiai aštrėja vienišumo ir nepritapimo problema, tad netradicinis Adamsų šeimos požiūris į aplinkinį pasaulį duoda šviesaus peno apmąstymams, kaip prisitaikyti nedraugiškoje aplinkoje, ir liudija, kad pagrindinis ramstis šiame santykyje yra šeima.

Pirmasis Adamsų šeimynėles pasirodymas eteryje įvyko dar prieš 60 metų, serialo formoje. Tai juodojo humoro serialas, kuriame veikia ekscentriški, egzotiką gyvenime mėgstantys milijonieriai. Pirmą kartą „Adamsų šeimynėlė“ buvo transliuojama 1964 m. Veikėjus sukūrė karikatūristas Čarlzas Adamsas ir nuo 1938 iki 1964 m. savo karikatūras publikuodavo „The New Yorker“. Pradinė idėja buvo nupiešti idealios XX a. šeimos satyrą: turtingų aristokratų, kurie turi makabriškų polinkių. Po televizijos šou ėjo filmai, vaizdo žaidimai, knygos ir dainos. Netrukus Adamsų šeiminėlė užėmė svarbią vietą populiariojoje kultūroje.

Kauno valstybinis muzikinis teatras, dalinasi Adamsų šeimynėles muzikinio spektaklio akimirkomis.

Šiam spektaklio pastatyti, prisidėjusi komanda:

Muzika ir dainų tekstai – ANDREW LIPPA

Veikėjų charakteriai – CHARLES ADDAMS

Pastatymo meno vadovas – KĘSTUTIS S. JAKŠTAS

Režisierė – VIKTORIJA STREIČA

Dirigentai – RIČARDAS ŠUMILA, JULIUS GENIUŠAS

Scenografas ir vaizdo projekcijų autorius – GINTARAS MAKAREVIČIUS

Kostiumų ir grimo dailininkė – KOTRYNA DAUJOTAITĖ

Šviesų dailininkas – AUDRIUS JANKAUSKAS

Choreografai – DAINIUS BERVINGIS, GINTARAS VISOCKIS

Chormeisterė – RASA VAITKEVIČIŪTĖ

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: