Organizatorių archyvo nuotr.

Nepilnai prieš metus duris moterims atvėręs, vienas iš Kaune esančių sporto ir laisvalaikio centrų šį kartą pristatys dar neregėtą šokį. Afrobeatz fitness – tokiu pavadinimu pavadintas šokis, kuriame susiduria įvairios Afrikos kultūros ir judesiai.  “Ritminga muzika ir į visas puses judantys klubai“ – vienu sakiniu šokį apibūdino trenerė Karolina Budrytė.

Nepaslaptis, kad Kaune paskutiniais metais sparčiai daugėja Afrikiečių. 2015 m. pradžioje skelbtoje Migracijos departamento statistikoje Lietuvoje gyvena 456 Afrikiečiai, iš jų beveik pusė atkeliavo čia iš Nigerijos. Dažniausiai, mums dar gana egzotiškai atrodantys emigrantai iš tolimosios Afrikos kremta čia aukštuosius mokslus.

Tai ne pirmas kartas, kai šis sporto ir laisvalaikio centras stebina Kauniečius iš šono, atrodytų, įdomiais ir orginaliais pasirinkimais. Dar vasarą centras organizavo afrikietiškų būgnų virtuozo Felix Ngindu koncertą, kuris vyko viename iš Kauno klubų, negana to, jis buvo visiškai nemokamas. Tą kartą, klubo direktorė Karolina Budrytė sakė, jog nori parodyti ir supažindinti žmones su Afrikietiška kultūra, parodyti, kad galima linksmintis ir pilnai atsipalaiduoti šokių aikštelėje be alkoholio.

Jau šį ketvirtadienį vyksiančiame nemokamam pristatyme svečiai išbandys judesius, kurie kilę iš Ganos, Nigerijos, Kongo ir Pietų Afrikos. „Šio šokio tikslas – supažindinti žmones su Afrikiečių kultūra, parodyti judesius, išmokinti choreografijos. Tačiau svarbiausias dalykas – atsipalaiduoti ir improvizuoti.“ – sakė K.Budrytė, o improvizuoti šokant afrikietiškai Kaune tikrai yra kur. Jau beveik metus laikinojoje sostinėje kas mėnesį rengiamas „Afro Burn“ afrikietiškos muzikos renginys, organizuojamas pačių afrikiečių sutraukia vis daugiau susidomėjusių lietuvių, daugiausiai jų – merginos. Taigi improvizacijoms vietos tikrai atsiras.

Paklausta ką mano apie naują užsiėmimą Afrikietė Omotayo Adeboye sakė – „Labai džiaugiuosi, kad mūsų kultūra ir ypač šokiais domisi lietuviai. Mums tai begalo svarbu, malonu, kad žmonės čia taip lengvai priima kultūrų išskirtinumus. Mes su draugais būtinai ateisime į šį pristatymą, gera, kai svečioje šalyje gali sutikti kažką savo.“

Visi norintys dalyvauti šiame pristatyme laukiami jau šį ketvirtadienį (Sausio 14d.) 20:00 val. Adresu: Laisvės al. 36

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: