© Vytauto Dranginio nuotr.

Jau aštuntąjį sezoną šį rudenį vienintelis profesionalus improvizacijos teatras Lietuvoje „Kitas kampas“ pradėjo sausakimšomis salėmis. Į sezono atidarymo vakarą, kurio metu įvyko net du pasirodymai, visi norintys žiūrovai netilpo: į improvizacijų šou „Gero humoro dozė“ buvo parduoti visi bilietai.

Iškart po to „Kitas kampas“ leidosi į gastroles užsienyje ir jas pradėjo nuo šalies, kurioje kaip teatras dar niekada nesilankė. Su improvizacijomis praėjusį savaitgalį aktoriai aplankė net tris Norvegijos miestus – sostinę Oslą, taip pat Bergeną ir Stavangerį. Visuose miestuose salės taip pat buvo pilnos.

„Kartais, tiesa, labai retai, nutinka taip, kad vyras sutinka moterį ir jie vienas kitam iš karto pajunta simpatiją. Mūsų pasirodymų metu abipusė simpatija su žiūrovu užsimezga kiekvieną kartą, kiekvieno improvizacijų spektaklio, kiekvieno šou metu. O tokia energija, toks sprogstamasis užtaisas mus dar labiau įkvepia“, – šypsosi teatro „Kitas kampas“ vadovas ir aktorius Audrius Bružas.

005-vytauto-dranginio-nuotr-astuntojo-sezono-atidarymas

© Vytauto Dranginio nuotr.

Grįžęs iš Norvegijos teatras toliau rengs pasirodymus didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir jau spalio 11 dieną su improvizacijos spektakliu „Durys“ atvyksta į Kauną, Girstučio kultūros centrą. Tai ypatingas realiu laiku kuriamas vientiso siužeto pusantros valandos trukmės spektaklis: be iš anksto parašyto teksto, be scenografijos ir, svarbiausia, be režisieriaus. Ir visa tai – stebint atidžiam ir reikliam žiūrovui.

004-vytauto-dranginio-nuotr-astuntojo-sezono-atidarymas

© Vytauto Dranginio nuotr.

„Tokį spektaklį, koks gimsta kiekvieną kartą kuriant „Duris“, mažai kur pamatysite – omenyje turiu ir pasaulinį kontekstą. Reta improvizacijos trupė išdrįsta imtis tokio iššūkio. Kad įvyktų tai, kas įvyksta per šį spektaklį, reikia ypatingos komandos – tokios, kuria gali besąlygiškai pasitikėti. Visai panašiai kaip buriuojant ar profesionaliai atliekant kaskadinius triukus. „Durys“ – unikalus spektaklis, gimstantis iš vieno vienintelio žiūrovo pasiūlyto žodžio – su nuosekliu siužetu, daug humoro ir netikėtumų“, – pasakoja A. Bružas.

001-vytauto-dranginio-nuotr-astuntojo-sezono-atidarymas

© Vytauto Dranginio nuotr.

Anksčiau improvizacijos teatro „Kitas kampas“ trupę žiūrovai žinojo kaip meistriškai kuriančią spektaklius, sudėliotus iš trumpų etiudų. Pastaruosius dvejus metus aktoriai šturmuoja aukščiausią improvizacijos žanro pakopą ir per pusantros valandos sukuria vientiso siužeto spektaklį – būtent tokios ir yra „Durys“.

011-vytauto-dranginio-nuotr-astuntojo-sezono-atidarymas

© Vytauto Dranginio nuotr.

„Seniai apie tai galvojome ir sąmoningai link to ėjome. Reikėjo įgyti pakankamai patirties, kad pagaliau galėtume sukurti vientisą improvizuotą spektaklį. Kai pagaliau debiutavome su „Durimis“, mums tai buvo didžiausias profesinis iššūkis, aukščiausio sudėtingumo užduotis visiems teatro aktoriams“, – sako „Kito kampo“ aktorius Kirilas Glušajevas.

Improvizacijos teatro „Kitas kampas“ aktoriai apie spektaklį „Durys“:

Detali informacija apie renginį Kaune: https://www.facebook.com/events/1667271603588922/

kitas-kampas-norvegijoje

Organizatorių archyvo nuotr.

Kiti „Kito kampo“ pasirodymai (www.goo.gl/rZg5Gs):

  • spalio 18 dieną „Durys“ valstybiniame Vilniaus mažajame teatre (18 valandą);
  • spalio 18 dieną „Gero humoro dozė“ valstybiniame Vilniaus mažajame teatre (20:30 val.);
  • spalio 26 dieną „Durys“ valstybiniame Vilniaus mažajame teatre (18 valandą);
  • spalio 26 dieną „Gero humoro dozė“ valstybiniame Vilniaus mažajame teatre (20:30 val.).
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: