Organizatorių archyvo nuotr.

Kovo pabaigoje Kaunui iškovojus „Europos kultūros sostinės 2022“ titulą, projekto kūrybinė komanda toliau aktyviai darbuojasi ir kviečia į pirmąjį susitikimą visus kultūros žmones.

Atviras susitikimas su Kauno ir Kauno rajono kultūros ir kūrybos bendruomene planuojamas balandžio 20 d. (ketvirtadienį) 16 val.  Kauno menininkų namuose (V. Putvinskio g. 56, Kaunas). Jo metu bus pristatyta „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos etapai ir veikimo modelis.

„Kauno miesto ir rajono paraiška parengta atvirumo ir įtraukties principais. Tai visų kūrybinių organizacijų tarpusavio ir tarptautinio bendradarbiavimo galimybė. „Šiuolaikinė sostinė“ – taip vadinasi 2022-ųjų metų programa. Tai draugiška vieta visų tautybių ir įvairiausių bendruomenių iniciatyvoms ir raiškai. Ir, svarbiausia – tai pokytis, pasieksiantis miestiečius ten, kur jie gyvena. Kiekvienas kiemas gali tapti ir taps galerija, saugia ir draugiška erdve bei kūrybine laboratorija“, – teigia „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos vadovė Virginija Vitkienė.

Artimiausiu metu bus įkurta viešoji įstaiga „Kaunas 2022“, suformuota taryba, kuri planuos parengiamuosius „Kaunas Europos kultūros sostinė 2022“ veiksmus. Taip pat kartu su programos partneriais, ambasadoriais ir visa kūrybine komanda ruošis programos įgyvendinimui 2022 metais.

Šiuo metu taip pat ieškomos patalpos, kurios ateinančius penkerius metus taps ne tik „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ kūrybinės komandos namais, bet ir erdve, kurio vyks įvairūs susitikimai ir diskusijos su visuomene.

Kovo 29 d. Kultūros ministerijoje paaiškėjo, kad 2022 m. Europos kultūros sostine tapo Kaunas. Sprendimą priėmė 10 Europos Sąjungos deleguotų nepriklausomų ekspertų grupė. Europos kultūros sostinės vardas kasmet suteikiamas ne daugiau kaip vienam miestui kiekvienoje iš dviejų valstybių narių. 2022 metais teisę vienam savo miestui suteikti Europos kultūros sostinės vardą yra gavusi Lietuva ir Liuksemburgas.

Susipažinti su finaline „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“  paraiška galite ČIA. Daugiau informacijos: www.kaunas2022.eu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: