(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Jau devintą kartą „Henkel Central Eastern Europe“ (Henkel CEE) kviečia dalyvauti „Henkel Art.Award“ konkurse, kuris yra vienintelis visapusiškas meno skatinimo projektas Centrinėje ir Rytų Europoje bei Centrinėje Azijoje. Dalyvauti konkurse ir pretenduoti į apdovanojimą, kurio vertė 7 000 eurų, kviečiami menininkai iš 31 šalies.

Bendradarbiaudama su šiuolaikinio meno muziejumi „Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig“ (MUMOK), „Henkel“ bendrovė laimėtojui pasiūlys surengti parodą ne tik jo gimtojoje šalyje, bet taip pat ir individualią parodą šiuolaikinio meno muziejuje Vienoje.

Jaunuosius menininkus „Henkel CEE“ apdovanos skatinamuoju pinigniu „Henkel Art.Award.“ prizu, siekiančiu 2 000 eurų. Bendradarbiaudama su ilgamečiu partneriu „KulturKontakt Austria“, „Henkel CEE“ bendrovė taip pat įteiks jau trečiąją premiją „Henkel Art.Award.“ jauniesiems CEE menininkams. Premijos dydis – 2 000 eurų. Šio prizo laimėtojas bus renkamas iš „KulturKontakt Austria“ organizacijos rengiamos „Artistis-in-Residence“ programos dalyvių.

„Henkel Art.Award. 2010“ apdovanojimų metu bus pagerbti originalūs ir novatoriški meno darbai. Leistina darbų atlikimo technika labai įvairi: tapyba, piešimas, fotografija, vizualusis menas, instaliacijos.

Aukščiausio lygio tarptautinė žiuri komisija rugsėjo mėnesį įvertins visas gautas dalyvių paraiškas ir išrinks penkis geriausius menininkų kūrinius, keliausiančius į „Henkel Art.Award. 2010“ finalą, bei pretendentus skatinamajai premijai, skirtai talentingiems jauniems menininkams, gauti. Apdovanojimų nugalėtojai bus paskelbti iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje, kuri įvyks 2010 metų lapkritį Vienoje. Finalinėje ceremonijoje bus pakviesti dalyvauti visi nominantai.

„Šiuo konkursu bei prizais „Henkel“ bendrovė demonstruoja kultūrinį supratingumą, o taip pat nori prisidėti prie Europos integracijos skatinimo. Esame įsitikinę šviesia CEE regiono ateitimi ir didelėmis perspektyvomis“, – sako Herdis Olmaru, „Henkel“ korporatyvinės komunikacijos atstovas Baltijos šalyse.

„Henkel Central Eastern Europe“ (Henkel CEE)

„Henkel CEE“ bendrovė yra įsikūrusi Vienoje ir koordinuoja operacijas 32 šalyse Centrinėje ir Rytų Europoje bei Centrinėje Azijoje. „Henkel“ užima antrą vietą įvairių ploviklių segmente ir yra rinkos lyderė lipių technologijų bei plaukų priežiūros priemonių segmente. 2009 metais „Henkel CEE“ gavo 2,230 mln. eurų įplaukų ir įdarbino apie 9 500 žmonių. „Henkel“ produktai Austrijoje žinomi jau 120 metų ir yra gaminami nuo 1927 m.

Daugiau nei 130 metų „Henkel“ bendrovė buvo lyderė siūlydama prekės ženklus ir technologijas, kurių dėka žmonių gyvenimai tampa paprastesni, geresni ir gražesni. „Henkel“ veikia trijose verslo zonose – namų priežiūros, asmeninės higienos ir lipių technologijų. Daugiau nei 50 000 darbuotojų visame pasaulyje stengiasi įgyvendinti kompanijos šūkį „Prekės ženklas kaip draugas“. 2009 metais „Henkel“ pardavimai siekė 13,573 mln. eurų, o pelnas siekė 1,364 mln. eurų.

Dalyvavimo „Henkel Art.Award. 2010“ konkurse taisyklės:

– Dalyvis turi pateikti gyvenimo aprašymą anglų ar vokiečių kalbomis;

– Kartu su gyvenimo aprašymu turi būti pateikti 5-10 darbų pavyzdžiai;

– Atrankai nereikia pateikti darbų originalų;

– Piešiniai, grafika, fotografijos turi būti pristatyti kaip nuotraukos/portfio (max. A3 formatas), video bei vaizdo instaliacijos turi būti DVD formate (max. 10 min. trukmės);

– Kūriniai turi būti ne senesni kaip 2007 metų kūrybos, o visi kūrėjai – iki 40 metų amžiaus.

– Kūriniai turi būti atsiųsti iki birželio 8 d., adresu
„Henkal Balti OÜ“
Sõbra 56 B, Tartu,
EE-51013, Estija;

– Dalyvavimas konkurse yra nemokamas;

– Rengėjai neatsako už dingusius ar sugadintus meno kūrinius.

– Atranka vyksta keliais etapais: pirmiausia lokaliu (šalies lygiu) žiuri komisija atrenka ne daugiau trijų jaunų menininkų darbus (birželį), kuriuos rugsėjo mėnesį vertins „Henkel Art.Award.“ žiuri komisija. Nugalėtojas bus apdovanotas lapkričio 25 d. Vienoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: