Ajay Suresh Wikimedia comons nuotr.

Po 35 metų ir beveik 14 tūkst. pasirodymų sekmadienį paskutinį kartą nusileido ilgiausiai Brodvėjaus istorijoje rodyto spektaklio „Operos fantomas“ uždanga.

Nuo pat premjeros 1988 metų sausį kompozitoriaus Andrew Lloydo Webberio miuziklas – megahitas pakerėjo niujorkiečius ir miesto svečius, tapdamas garsiojo teatrų rajono simboliu.

Melodramą apie Paryžiaus operos teatre klaidžiojantį kaukėtą muzikos genijų, įsimylėjusį jauną dainininkę Kristiną, pamatė 20 mln. žiūrovų, o už parduotus bilietus gauta daugiau kaip 1,4 mlrd. JAV dolerių.

Tačiau prodiuseriai nusprendė, kad atėjo laikas baigti rekordus mušantį spektaklį, kai šis sunkiai atsigavo po 18 mėnesių trukusio Brodvėjaus uždarymo COVID-19 pandemijos metu.

Spektaklis, adaptuotas pagal to paties pavadinimo prancūzų rašytojo Gastono Leroux romaną, 1988 metais pelnė septynis „Tony“ apdovanojimus, įskaitant už geriausią miuziklą, o 2006 metų sausio 9 dieną tapo ilgiausiai rodomu spektakliu Brodvėjaus istorijoje.

Spektaklio kūrėjai apskaičiavo, kad per tuos metus jame dirbo 6 500 žmonių, tarp jų – 450 aktorių.

Sekmadienio spektaklis sausakimšoje „Majestic“ teatro, esančio netoli Taimso aikštės, salėje buvo 13 981-asis. 1 600 žiūrovų stovėjo ir audringai plojo, kai A. Lloydas Webberis kartu su pirmaisiais ir dabartiniais aktorių trupės nariais išėjo į sceną paskutiniam nusilenkimui.

75 metų britų kompozitorius, kuriam patikėta karaliaus Karolio III karūnavimo ceremonijos muzikinė dalis, dedikavo spektaklį kovo mėnesį nuo vėžio mirusiam sūnui. „Ačiū jums visiems ir ačiū Niujorkui už tai, kad buvo tokie nuostabūs mūsų namai“, – sakė jis.

Nepaisant to, kad spektaklis turėjo daugybę ištikimų gerbėjų, nuo pandemijos laikų sumažėjęs lankomumas reiškė artėjančią jo pabaigą Brodvėjuje.

Praėjusių metų rugsėjį britų prodiuseris Cameronas Mackintoshas laikraščiui „The New York Times“ sakė, kad spektaklis pradėjo patirti nuostolių, nes po pandemijos į Didžiojo Obuolio miestą per lėtai grįžta atvykėliai iš užsienio. Vienu iš uždarymo veiksnių tapo ir didėjančios produkcijos išlaidos, kurios pasiekė 950 tūkst. JAV dolerių per savaitę.

Živilė Aleškaitienė
(AFP)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: