kernagis.lt archyvo nuotr.

Spalį Lietuvos teatrų scenose debiutuos spektaklis “Baltas sodininkas” apie dainų kūrėjo, atlikėjo, bardo, aktoriaus Vytauto Kernagio gyvenimą.

Legendinį kūrėją scenoje įamžins aktoriai Ainis Storpirštis ir Vidas Petkevičius.

Vytauto V. Landsbergio režisuotame spektaklyje A.Storpirštis įkūnys revoliucingą, chuliganišką V.Kernagį jaunystėje, o V. Petkevičius – jau subrendusį, ramų vyresnį maestro, pranešė V.Kernagio fondas.

“Kuo tiksliau įkūnyti V.Kernagį būtent tokį, koks buvo, nėra pagrindinė užduotis. Juk negalima sakyti, kad maestro buvo būtent toks ar galvojo būtent taip, kaip scenoje vaizduojame mes: to nežino niekas. Labiau siektinas tikslas – perteikti jo gyvenimo istoriją, atkreipti dėmesį į tam tikrus įvykius. Visuomenė iki šiol mažai žino apie begalę įvairių aplinkybių, nulėmusių jo asmenybę. Apskritai, žiūrint į maestro gyvenimą ir jį giliau patyrinėjus, supranti, kad jis buvo labai sąžininga asmenybė. Būtent tai norisi akcentuoti”, – sakė A.Storpirštis

V.Petkevičiaus teigimu, spektaklis skirtas atminti maestro.

“Vaidindami jį prisiminsime mes, prisimins jį ir į spektaklį atėję žiūrovai. Juk ne veltui sakoma: žmogus gyvas tol, kol gyvena atmintyje”, – sakė aktorius.

Spektaklio “Baltas sodininkas” premjeros spalio 17-18 dienomis įvyks Vilniaus Nacionalinio dramos teatro mažojoje salėje, spalio 22-23 dienomis jis bus rodomas “Kultūros fabrike” Klaipėdoje, spalio 28-29 dienomis – Nacionaliniame Kauno dramos teatre.

Spektaklio iniciatorius – Vytauto Kernagio fondas. Jis įsteigtas 2008 metais, siekiant išsaugoti maestro atminimą, vykdyti naujų kūrybinių idėjų sklaidą ir organizuoti pagalbą sergantiems onkologinėmis ligomis. Per septynerius veiklos metus fondas jau įgyvendino per 50 įvairių projektų.

V.Kernagis (1951-2008) – lietuvių muzikos, dainuojamos poezijos atlikėjas ir autorius, pramoginių renginių režisierius, televizijos laidų vedėjas. Dainuojamosios poezijos pradininkas Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: