Organizatoriųn archyvo nuotr.

Pirmomis pavasario dienomis Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Šančių padalinyje (Sandėlių g. 7) atidaryta personalinė Ugnės Paužaitės tapybos darbų paroda „Atodangos“.

„Atodangos“ – pirmoji U. Paužaitės, Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos mokinės,  paroda. Ugnės tapyba – akrilas ant drobės. Jaunosios menininkės darbai įvairūs: nuo ekspresyvaus potėpio mentele ir teptuku iki subtilių šviesos ir spalvos perėjimų. Fantazijos kupinuose mistiniuose peizažuose galima įžvelgti ir čiurlionišką, ir šimonišką kūrybos braižą. Paveikslai stebina ir žavi savojo kelio paieškomis, savos istorijos kontempliacija. Jaunoji kūrėja puikiai jaučia ir derina spalvas, faktūrą, perteikia ritmą ir nuotaiką, dėmesingai komponuoja.

Darbuose „Mirguliai“, „Urbanizacija“, „Kalnai“ autorė žemiškąjį realizmą pakylėja, aktualizuoja, jį mistifikuoja. Ugnės tapyboje dominuoja temų ir žanrų įvairovė: čia rasime ir peizažą, tačiau sudvasintą, ir figūrines kompozicijas, tačiau simboliškas, ir abstrakcijas, tačiau ekspresyvias. Menininkė žiūrovui atidengia savo kūrybos, požiūrių sluoksnius po truputį, kaip kad kalnų atodangos atskleidžia savasties daugiasluoksniškumą.

Parodos, kuri veiks iki kovo 29 d., paveikslai kviečia lankytojus įsižiūrėti į juos, įsijausti, pabūti su savimi, pamedituoti.

Aida Čižikaitė

41

42

50

Organizatorių archyvo nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: