© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Siekiant, kad šalyje būtų išspręstos socialinio draudimo problemos, pirmiausiai reikia išspręsti “Sodros” deficito klausimą bei pradėti galvoti apie rezervo fondą, kuris būtų panaudotas ateityje šalį ištikus demografinei krizei, tvirtina prieš savaitę iš socialinės apsaugos ir darbo viceministro pareigų atleistas Audrius Bitinas.

“Reikia apsispręsti, ką daryti su palūkanomis, kurias “Sodra” skolinga Finansų ministerijai, ką daryti su 10 mlrd. litų deficitu. Trečia, būtina galvoti apie rezervo fondą. Nes 2026 metais, kaip rodo tyrimai, mūsų laukia demografinė krizė. Bazinę pensiją perdavus į valstybės biudžetą “Sodra” turėtų mažinti tarifą, nes tiek pinigų, kiek įmokama, nebereikės. Bet, mano galva, gautus pinigus derėtų panaudoti rezervui kaupti ir skoloms mokėti”, – interviu “Verslo žinioms” teigė A.Bitinas.

Anot jo, pensijų reforma turi būti vykdoma nuosekliai ir skatinant pasitikėjimą visuomenėje.

“Vienas iš pagrindinių pensijų kaupimo elementų yra pasitikėjimas. Sėkmė priklauso nuo to, ar valstybė skatina pasitikėjimą, ar pasėja abejonių. Priėmus sprendimą, nevalia blaškytis: arba jis įgyvendinamas, arba naikinamas. O jei sprendimą būtina pakeisti, reikia pagrįsti, sudėlioti argumentus ir pateikti juos visuomenei. Negalima žmonių laikyti įkaitais, tai sistemą pasmerkia nesėkmei”, – tvirtina buvęs socialinės apsaugos ir darbo viceministras.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: