Prezidentūroje pristatytas VSD ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento parengtas Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimas. Andriaus Ufarto (ELTA) nuotr.

Rusijai užtektų potencialo ir išteklių dar dvejus metus tęsti karą Ukrainoje, sako Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie KAM direktorius plk. Elegijus Paulavičius. Karinės žvalgybos vadovas taip pat akcentuoja, kad nereikėtų artimiausiu metu tikėtis, jog Rusijoje įsitvirtinęs režimas pasikeistų.

„Šiandien tokių sąlygų – pasikeisti režimui – bent jau artimoje perspektyvoje tikrai nematome“ – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė E. Paulavičius.

Antrojo operatyvinių tarnybų departamento direktorius pridūrė, kad Rusijos agresijos problema nėra susijusi vien tik su valdžios vertikalę Rusijoje realizavusiu Vladimiru Putinu.

„Reikia turėti galvoje, kad yra susiformavęs taip vadinamas kolektyvinis Putinas. Tad net Putinui nesant… Turėtų praeiti labai daug laiko, kol visa tauta suprastų padariusi didžiulę klaidą ir keistų savo strateginius tikslus iš imperialistinių į kitokius tikslus. Tikslus, kurie leistų sugyventi valstybėms kaimynystėje“, – svarstė E. Paulavičius
Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie KAM direktorius akcentavo, kad daugiau nei metus jau vykdomą karinę agresiją Ukrainoje Kremlius galėtų tęsti dar dveju metus.

„Resursai, kuriais Rusija disponuoja šiandien, mes vertiname, kad tokio pat intensyvumo karui tų išteklių užtektų (…) dvejiems metams“, – sakė jis.

„Rusija per Šaltojo karo metu kaupė ginkluotę ir techniką… Vertiname, kad ji jos turi pakankamai, kad ateinančius dvejus metus galėtų tęsti konfliktą. Be abejo, tai nėra kokybės klausimas. Kalbame labiau apie kiekybę“, – sakė E. Paulavičius.

Ketvirtadienį Lietuvos žvalgybos institucijos kaip ir kiekvienais metais pristatė nacionalinio saugumo grėsmių ataskaitą.

ELTA

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: