© Ievos Pašiūnaitės nuotr. KaunoZinios.lt

PVM lengvatos šildymui atsisakymo istorija, kaip ir ankstyvą pavasarį siūlytas visuotinis automobilių mokestis, ekspertų vertinimu, yra eilinis nesusipratimas. Vyriausybė žmonėms paprastai ir deramai nepaaiškino, kodėl tai daroma, nebuvo ir aiškaus įsipareigojimo, kad pakėlus vienus mokesčius bus sumažinti kiti, rašo “Verslo žinios”.

“PVM lengvatos atsisakymo istorija – vienas didelis nesusipratimas. Niekas ir nenorėjo sukurti iliuzijos, kad kai kuriose savivaldybėse, naudojančiose biokurą šilumai gaminti, šilumos kainos nekils, kadangi jos tiesiog negali nekilti PVM tarifui didėjant nuo 9 proc. iki 21 proc.”, – sakė SEBbanko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda. Pasak jo, mintis buvo ta, kad iš PVM lengvatos panaikinimo surinktus papildomus litus galėtume panaudoti didesnėms kompensacijoms mokėti.

Metų pradžioje Seimo taip pat buvo numarintas finansų ministro Rimanto Šadžiaus pateiktas siūlymas įvesti visuotinį automobilių mokestį, ministrui aiškinant žmonėms, kad to pirmiausia reikia per krizę nurėžtoms pensijoms kompensuoti, užuot aiškiai susiejus naują turto mokestį su įsipareigojimu ateityje sumažinti Lietuvoje, palyginti su kitomis Europos šalimis, aukštus su darbo santykiais susijusius mokesčius ir kad tai padarius žmonėms liktų daugiau pinigų pragyvenimui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: