© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono karo inžinieriai kartu su JAV Rotacinių pajėgų Inžinerijos kuopos “TM Castle” kariais dalyvauja pratybose “Geriausio kovos inžinieriaus varžybos” (angl. “Best sapper competition”).

Pirmadienį prasidėjusios daug ištvermės bei fizinės jėgos reikalaujančios pratybos Gaižiūnų poligone Rukloje tęsis iki ketvirtadienio, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

“Šios varžybos yra tikras iššūkis net ir gerai paruoštiems kariams, kadangi vyrai visų pratybų metu turi daug judėti ir nuolat vykdyti paskirtas užduotis. Jie neturi laiko nei kada atsikvėpti, nei normaliai pailsėti, iš jų reikalaujama maksimalios koncentracijos ir geriausio rezultato”, – sakė renginio organizatorius, pirmos klasės seržantas Karlmarkas Yapezas.

Pratybose aštuonios komandos, sudarytos iš Lietuvos ir JAV karių, tikrina savo sugebėjimus: dalyvauja sparčiajame žygyje su pilna kario ekipuote, persikelia per vandens kliūtis, įrengia ir sprogdina inžinerines kliūtis, gabena sužeistuosius iš mūšio lauko, vykdo kovinį šaudymą iš pastatų ir atlieka kitas užduotis.

Kiekviena komanda sudaryta iš keturių karių: keturios iš jų – mišrios – du lietuviai ir du amerikiečiai, kitos keturios – nacionalinės.

Pratybos “Geriausio kovos inžinieriaus varžybos” vainikuoja šių metų JAV ir Lietuvos karo inžinierių bendradarbiavimą – sąjungininkai nuo rugpjūčio mėnesio dirba kartu. Spalio 3 dieną JAV karo inžinieriai išvyks į nuolatinę savo dislokacijos vietą Italijoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: