© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuviai jau tiesia pagalbos ranką Krymo totoriams – vienos kaimo turizmo sodybos šeimininkas Arvydas Dirmeikis pažadėjo priimti vieną Krymo totorių šeimą, pranešė Lietuvos ryto televizija.

Lietuvos totorių bendruomenių sąjungos pirmininkas Adas Jakubauskas žadėjo tarpininkauti, kad iš Krymo į Lietuvą galėtų atkeliauti ir daugiau totorių šeimų. Žadama ir kreiptis pagalbos ir Vyriausybę. Apie tai žiniasklaidai pranešta šeštadienį surengtoje akcijoje Ukrainai palaikyti.

Be to, Vilniuje, Genocido aukų muziejaus kieme, šeštadienį buvo atidaryta paroda “Maidano veidai”.

“Simboliška ir teisinga, kad tokia paroda atidaryta šio muziejaus kieme. Manėme, kad blogiui vieta yra muziejuje. Ir tikėjome, kad blogis, kuris niokojo Lietuvą XX amžiuje, yra uždarytas šiame muziejuje. Bet mes klydome”, – apgailestavo Seimo pirmininko pavaduotojas Petras Auštrevičius.

Seimo narė, tarpparlamentinių ryšių su Ukraina narė Dalia Kuodytė tvirtino, kad surengti tokią parodą iš anksto nebuvo planuota. Ją padiktavo įvykiai Ukrainoje.

Anot parodos atidaryme dalyvavusio Ukrainos ambasadoriaus Lietuvoje Valerijaus Žovtenkos, ir ukrainiečiams, ir lietuviams teko daug išbandymų siekiant nepriklausomybės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: