© LR Prezidento kanceliarijos nuotraukos/ R. Dačkus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį apdovanojo 29 asmenis, geriausiai pasirodžiusius per Konstitucijos egzaminą.

“Konstitucijos egzaminas yra Lietuvos žmonių patriotiškumo liudijimas. Tūkstančiai aktyvių piliečių savo pavyzdžiu rodo, kad esame brandi visuomenė, žinanti, kas yra valstybingumo pamatas, ir prisimenanti savo teises bei pareigas”, – sakė šalies vadovė, sveikindama Konstitucijos egzamino nugalėtojus.

Pasak prezidentės, Konstitucijos egzamino tradicija sutelkia visą Lietuvą ir primena, jog šalies žmonės žino pamatus, ant kurių 1992-aisiais visa tauta referendume nusprendė kurti savo valstybę. Tuomet priimta Konstitucija saugo mums reikšmingiausius dalykus: šalies nepriklausomybę, demokratiją, prigimtines žmogaus teises ir laisves, sakoma Prezidentūros pranešime.

Devintą kartą visoje šalyje surengtas Konstitucijos egzaminas sulaukė daugiau nei 31 tūkst. dalyvių.

Geriausiai Konstitucijos egzaminą išlaikiusiems dalyviams buvo įteikti diplomai, prezidentės pasirašytos Konstitucijos, Teisingumo ministerijos ir partnerių dovanos.

Anot Teisingumo ministerijos, piliečių, neturinčių teisinio išsilavinimo, grupėje nugalėjo Edgaras Plypaitis iš Šakių, Andžej Kulevičius iš Šalčininkų ir Viktorija Kirkutytė iš Kelmės. Teisinį išsilavinimą turinčių ar jo siekiančių grupėje geriausiai pasirodė vilniečiai Simonas Mikšys, Donatas Ramanauskas ir Vilma Kuliešaitė.

Moksleiviai buvo apdovanoti keturiose amžiaus kategorijose. Vyriausių mokinių, 11-12 klasių kategorijoje, nugalėjo Remigija Lukošiūnaitė iš Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos, Karolina Valentaitė iš Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijos ir Ieva Stanaitytė iš Šiaulių Lieporių gimnazijos. 8-10 klasių kategorijos nugalėtojais tapo Jolanta Pudžmytė iš Plungės “Saulės” gimnazijos, Vaida Vosyliūtė iš Kazlų Rūdos savivaldybės Antanavo pagrindinės mokyklos ir Danielė Senavaitytė iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos. 5-7 klasių mokinių grupėje nugalėjo Erika Kvasaitė iš Klaipėdos “Versmės” progimnazijos, Liutauras Mazūra iš Visagino “Žiburio” pagrindinės mokyklos ir Eglė Petrauskaitė iš Šiaulių rajono Kužių gimnazijos.

Patys jauniausi dalyviai, 1-4 klasių mokiniai, varžėsi atlikdami kūrybinę užduotį tema “Mano Lietuvai – 25 metai”. Komisijos sprendimu laimėtojais tapo pirmokas Kristupas Eitutis iš Šilalės rajono Upynos Stasio Girėno mokyklos, antrokė Eglė Masliukaitė iš Vilniaus Gerosios vilties progimnazijos, trečiokė Liepa Tamošiūnaitė iš Panevėžio Rožyno progimnazijos ir kevirtokas Nojus Krivickas iš Radviliškio Vaižganto progimnazijos.

Taip pat apdovanoti 7 internetu geriausiai egzaminą išlaikę dalyviai bei 3 geriausiai pasirodę dalyviai iš įkalinimo įstaigų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: