Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Premjero Andriaus Kubiliaus sudaryta darbo grupė siūlo keisti gatvių ženklinimą Vakarų valstybių pavyzdžiu – lenteles su gatvių pavadinimais nuo privačių pastatų perkelti ant stulpelių valstybinėje žemėje.

Tokius siūlymus pirmadienį premjerui Andriui Kubiliui pateikė birželį sudaryta speciali darbo grupė, vadovaujama premjero patarėjo Laimono Talat-Kelpšos, rašo dienraštis “Vilniaus diena”.

“Kadangi tai susiję su savivaldybėmis, su išlaidomis, darbo grupė nesiūlo griežtai nustatyti terminų, nuo kada taip elgtis – tiesiog siūlome palikti natūraliai apykaitai ir naują tvarką taikyti naujai tiesiamose ar rekonstruojamose gatvėse”, – sako L.Talat-Kelpša.

Darbo grupės nariai laikosi nuomonės, kad dabartinė gatvių ženklinimo tvarka yra pasenusi.

“Dabar gatvės ženklinamos, neatsiklausiant namo savininko – jis privalo leisti, kad ant namo būtų prikabinama lentelė su užrašu. O Vakarų Europoje tai yra valstybės, savivaldybės rūpestis, nesusietas su privačia nuosavybe”, – anksčiau aiškino darbo grupės vadovo pavaduotojas, Ministro pirmininko tarnybos Politikos analizės ir reformų departamento Regionų ir tautinių klausimų skyriaus vedėjas Gabrielius Landsbergis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: