© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vyriausybė trečiadienį tarsis dėl Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pritaikymo kongresų centrui projekto pripažinimo valstybei svarbiu ekonominiu projektu.

Inicijuoti reikiamas procedūras pasitarime pristatys specialios koordinacinės komisijos dėl Sporto rūmų įsigijimo atstovai.

Komisijai vadovaujanti premjero patarėja Jūratė Juozaitienė anksčiau yra sakiusi, kad parengus reikiamus teisės aktus, derybos dėl Sporto rūmų įsigijimo turėtų prasidėti ne anksčiau kaip gegužės viduryje. Deryboms su objektą šiuo metu parduoti siekiančiu Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG)administratoriumi turėtų būti paskirti Turto banko atstovai. Dabar rūmai yra įkeisti Šiaulių bankui.

“Norime paruošti metmenis, kad Sporto rūmai būtų pripažinti valstybei svarbiu ekonominiu projektu, nes tuomet bus paprastesnės visos procedūros. Norėtume gegužės 15 dieną jau teikti nutarimo projektą Vyriausybei”, – BNS anksčiau sakė J.Juozaitienė.

Prognozuojama, kad įsigijus Sporto rūmus su sklypu, jų atnaujinimas galėtų prasidėti 2016-ųjų rudenį. Vyriausybė čia numato įrengti Kongresų centrą su konferencijų ir koncertų salėmis. Anksčiau Vyriausybė tvirtino, kad viso projekto vertė galėtų siekti 11,6 mln. eurų, rūmai būtų pertvarkyti iki 2017 metų.

14,7 tūkst. kvadratinių metrų ploto rūmus su kiemo statiniais bei žemės sklypu tris kartus nesėkmingai bandyta parduoti aukcione, šiuo metu objektą siūloma įsigyti derybų būdu. Aukcionuose pradinė kaina svyravo nuo 9 mln. iki 11,4 mln. eurų.

1971 metais pastatytus rūmus išlaikyti pernai kainavo beveik 270 tūkst. eurų.

Sporto rūmai yra senųjų žydų kapinių vietoje. Su Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiumi balandį susitikę Europos žydų kapinių priežiūros komiteto atstovai sakė neturintys priekaištų dėl planų atnaujinti pastatą, tik pageidautų, kad šalia jo būtų įkurtas memorialas. J.Juozaitienė BNSpatikino, kad kartu su Sporto rūmų pastato projektu bus rengiamas ir memorialo projektas.

Žydų kapinės Vilniaus centre veikė nuo XVI amžiaus, jos uždarytos XIX amžiuje. Kapinių ribas Vyriausybė patvirtino 2009 metais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: