Organizatorių archyvo nuotr.

Kaune jau 9 metus veikiantis Bagažinių turgus tapo įprasta vieta parduoti nenaudojamus daiktus, o ieškantiems senus laikus primenančių ir šiaip naudingų daiktų – erdvė jų įsigyti. Turguje apsilankiusieji pasakoja, kad vizitas čia – staigmena, nes kaskart nežinai ko gali rasti.

Neformalaus judėjimo „Super Tėvai“ įkūrėjas ir trijų vaikų tėvas Simonas Urbonas į Bagažinių turgų atvyko su tikslu savo mažiesiems nupirkti kadaise paties vaikystėje turėtą žaislą.

Kuris laikas dukra prašė arkliuko, bėda, kad ne šiaip bet kokio, o to, kur galva pamauta ant pagalio, kokį aš pats prisimenu iš senų laikų. Nusprendėme paieškoti Bagažinių turguje. Tačiau atvykus dukrai akys apraibo nuo gausybės įvairiausių žaislų ir pamiršus arkliuką išsirinko senovinį laikrodį su grandinėle. O aš sau išsirinkau vintažinį treniruoklį ir senovinį lagaminą“, – pasakoja S. Urbonas.

Simonas pastebi, kad Bagažinių turgus yra puiki vieta ne tik apsipirkti, tačiau ir šiaip tiesiog gerai praleisti laiką. „Daiktų įvairovė, bagažines atvėrusių gausa – galima pabendrauti, sužinoti daiktų istorijų ir įsigyti šio to naudingo sau ir vaikams žema kaina“, – įspūdžiais dalijasi vyras.

Simonui pritaria ir aktorė Žiedūnė Mardosaitė, kuri vos tik įžengusi į Bagažinių turgų rado sau patinkantį daiktą – išskirtinius akinius nuo saulės.

Kai dabar manęs kas nors paklaus kur pirkau nuo saulės akinius, aš su dideliu džiaugsmu galėsiu papasakoti jų atsiradimo ant mano nosies istoriją. Vos priėjusi prie pirmos bagažinės, pradėjau knistis tarp krūvelės akinių nuo saulės ir atradau sau patinkančius. „Aš Jums juos padovanosiu!“ – vos už kelių metrų sušuko besišypsantis prekeivis. Pozityvumo viršūnė! Kaip užsidėjau tuos akinius, taip ir nusiimti jų nebepanorau… Ačiū!“, – prisimena aktorė.

Moteris nustebo daiktų įvairove – nuo pliušinių žaislų iki muzikos plokštelių, nuo peilių iki knygų, nuo drabužių iki instrumentų, nuo rankų darbo inkilėlio iki radijo imtuvų. Žiedūnė vos negrįžo iš Bagažinių turgaus ir su gitara – už ją pardavėjas prašė tik vieno euro.

Per 9 metus Bagažinių turguje susiformavo prekiaujančiųjų ratas ir čia atvežamų daiktų asortimentas. Turgų itin pamėgo tėvai, ieškantys ne tik nebrangių žaislų, tačiau drabužių.

Apsipirkau ir aš – naują suknelę, dar su etiketėmis įsigijau vos už 3 eurus! O savo mažajam Domui pirkau veikiantį mobilųjį telefoną su pakrovėju už 4 eurus. Pilnas turgus perliukų už itin geras kainas – žaislai, avalynė, papuošalai, baldai, sendaikčiai, niekučiai, smulki buitinė technika, palapinės, šuniukų gultai“, – prisimena tinklaraščio „Mamos diena“ autorė Inga Ragulskienė.

Bagažinių turgus Kaune vyksta kiekvieną dieną išskyrus pirmadieniais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: