© Živilės Žilionytės nuotr. KaunoZinios.lt

Kai Kaune girdimas motociklų variklių gaudesys ir jaučiamas padangų kvapas, kiekvienas kaunietis bei miesto svečias žino, kad tai „Bike šou millenium“.

Šiemet „Bike šou millenium 2013“ įvyko birželio 15 dieną. Renginys suorganizuotas jau 14-tą kartą. Kaip ir kiekvienais metais baikeriai renginio lankytojus stebino savo neįtikėtinais triukais, organizavo super moto ir auto žvaigždžių varžybas. Taip pat žiūrovai turėjo galimybę išvysti trijų šoninio slydimo (drifto) asų puikius pasirodymus trasoje.

Baikerių prisistatymas

Prie Kauno pilies apie vidurdienį rinkosi baikeriai norintys parodyti Kauno miesto gyventojams ir jo svečiams savo transporto priemones. Renginio lankytojai galėjo pasigrožėti įvairių spalvų ir formų motociklais ar keturračiais. Tuo tarpu baikeriai linksmai leido laiką pasakodami smalsiausiems kaip prižiūrėti motociklus, ko reikia norint būti baikeriu, mielai fotografavosi ir pozavo su renginio svečiais. Prie Kauno pilies taip pat buvo galima įsigyti bilietus į Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyksiantį renginį. Į pagrindinę festivalio vietą baikeriai pajudėjo apie 14 valandą. Po starto važiavo jau tradicija tapusi baikerių kolona, kurios priekyje buvo renginio organizatorius Julius Urbaitis. Žmonės džiaugėsi reginiu, plodami baikeriam. Į baikerių koloną pažiūrėti vieni žmonės rinkosi gatvėse, kiti pasitiko juos smalsias žvilgsniais  pro langą ar iš balkono.

Lenktynės tarp stipriausių

Motociklų ir keturračių lenktynėse dalyvavo būrys entuziastų iš Lietuvos ir kaimyninių šalių. Tai buvo Baltijos šalių ,,Supermoto” čempionato antrasis etapas. Startines pozicijas nulėmė prieš tai įvykęs kvalifikacinis važiavimas. Visi važiavimai vyko du kartus. Antrasis buvo kur kas svarbesnis ir labiau lėmė nugalėtojus. Dalyviai profesionalai važiavo 15 minučių ir du ratus, mėgėjai 10 minučių ir du ratus. Mažiausiai dalyvių buvo keturračių klasėje, tačiau galima pasidžiaugti bent tuo, kad du iš keturių lenktynininkų buvo lietuviai. Abu jie užėmė atitinkamai 1 ir 3 vietas. Motociklų profesionalų klasėje žiūrovų širdis džiugino visiems baikeriams puikiai žinomas Aurelijus Tamonis. Jis su lyderiais kovojo kaip lygus su lygiais, tačiau pergalė atiteko Rusijos sportininkui Aleksandrui. Aurelijus Tamonis taip pat padėjo organizuojant trasą, kuri buvo nelengva. Motociklams ir keturračiams reikėjo įveikti trasą, kuri buvo sudarytą iš smėlio ir asfalto, kas lenktynininkams yra neparanku.

© Živilės Žilionytės nuotr. KaunoZinios.lt

Kraują stingdantys triukai motociklu

Po įspūdingų lenktynių žiūrovų laukė nemažiau adrenalino suteikiantis reginys – pasaulio akrobatinio vairavimo čempiono Angyal Zoltan pasirodymas. Vengras publiką vertė aikščioti matant jo pačio sugalvotus ir už patentuotus triukus. Pasaulio akrobatinio vairavimo  čempionas važiavo ant galinio rato be rankų, ta patį padarė ir ant priekinio rato, važiavo pastatęs motociklą „ties dvylikta valanda“. Svečias iš Vengrijos į savo triukus į traukė ir žiūrovus. Drąsiausia mergaitė buvo pasodinta ant asfalto ir apvažiuota motociklu ant vieno rato. Taip pat žiūrovai nemenkai išsigąndo kai akrobatas pradėjo važiuoti link pagalbininkės ir sustojo tik prie pat jos. A. Zolton triukus atliko su trimis skirtingais motociklais. Atrodė, kad jam negalioja jokie gamtos dėsniai.

Į sekmadienį vyksiantį renginį kvietė rusų kaskadininkai, kurie žiūrovams tarė sveikinimo žodį. Taip pat jie įrodė, kad nevisi kaskadiniai triukai padaromi kompiuterio pagalba, kuriuos matome Holivudo filmuose. Svečiai iš Rusijos atliko triuką su degančiu motociklininku, kuris vadinasi „Vaiduoklis motociklininkas“ ir parodė, kad žmogus gali degti 4 minutes. Sekmadienį vyksiančioje fiestoje .„Auto šou millenium“ kaskadininkai žada parodyti daugiau įspūdingų triukų, pavyzdžiui,  šuolis iš 50 metrų aukščio konstrukcijos be jokių apsaugos priemonių.

Trys drifto karaliai

Baigiantis oficialiai renginio daliai motociklininkai užleido trasą automobiliams. Driftas Lietuvoje išpopuliarėjo neseniai, tai yra visiška priešingybė žiedinėms lenktynėms. Trasoje pasirodė trys drifto meistrai: Kęstutis Petronis, Kastytis Alekna, Gedinimas Levickis .Jie važiuojo „Nissan“ automobiliais, kurie sukurti Japonijoje. Ši šalis yra vadinama dirfto tėvyne, nes ten yra ypatingai siauros gatvės. Renginio vedėjas šmaikščiai juokavo, kad Kaune driftas taip pat labai populiarus dėl nesutvarkytų gatvių. Šiais metais žiūrovų laukė ne drifto varžybos, o iš anksto paruoštas šou pasirodymas. Trys drifto karaliai turėjo apsisukti kuo daugiau kartu 360 laipsnių kampu, priparkuoti automobilį tarp dviejų merginų, taip pat žiūrovai turėjo galimybę stebėti meistrišką trijų automobilių važiavimą tarpusavyje paliekant minimalius tarpus. Visose trijose rungtyse nugalėtoją rinko žiūrovai. Daugiausiai aplodismentų sulaukė Kęstutis Petronis. Po pasirodymo žiūrovai galėjo pasivažinėti su šoninio slydimo profesionalais, tam buvo sugalvotas „Drif taksi“.

© Živilės Žilionytės nuotr. KaunoZinios.lt

Festivalyje socialinės atsakomybės atspalvis

Socialinės akcijos yra viena iš „Bike Show Millennium“ ir „Autoshow Millennium“ sudedamųjų dalių. Šiais metais renginio svečiai buvo raginami tapti kaulų čiulpų donorais. Renginio metu, taip pat buvo laužomas mitas, kad kaulų čiulpų donorystė yra tas pats kaip ir organų donorystė. Norint padaryti gerą darbą reikėjo duoti tik 5 mililitrus kraujo bei užpildyti trumpą anketą ir taip būti įtrauktam į kaulų čiulpų registrą.

Vakare baikerius džiugino merginos

Adrenalino prisisotinę žiūrovai ir renginio dalyviai vakare galėjo atsipalaiduoti surengtame koncerte. Prieš jį buvo sudainuotas Marijono Mikutavičiaus kūrinys skirtas „Bike šou millenium“, kuris per eilę metų jau tapo šio renginio himnu. Baikeriai jį dainavo atsistoję. Koncertą pradėjo Aleksandras Makėjavas, o vėliau scena buvo užleista merginoms, nes koncerto pavadinimas „Only girls Millennium“ diktuoja, kad scenoje visą vakarą bus tik merginos. Koncerte dalyvavo grupės ,,Pinup Girls” ir ,,Naujos pupytės” Žinomas dainas atliko ir Irma Jurgeleviciutė, Džordana Butkutė. Taip pat publiką linksmino ,,Šokių bunkerio” šokėjos. Renginį vedė Inga valinskienė. Po koncerto vyko diskoteka su grupe ,,Mochito”, o vidurnaktį dangų nušvietė fejerverkai.

Reklama: motoreduktoriai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: