Nuotraukos: Lukas Grušeckas Evelina Sabaliauskaitė

Kaune pirmąkart vyko linksmosios „Red Bull muilinių lenktynės“. Didžiulę minią kauniečių ir Laikinosios sostinės svečių ant Parodos kalno sukviestęs azartiškas linksmybių šou dovanojo itin smagias lenktynes, kuriose varžėsi per 70 komandų, atrinktų iš daugiau nei 250 pretendentų.

Nugalėtojus skelbė net penki teisėjai – dainininkas Justinas Jarutis; irkluotoja Milda Valčiukaitė; sporto mentatorius, televizijos ir radijo laidų vedėjas Tomas Langvinis, daugelio tarptautinių turnyrų nugalėtojas, Europos motoakrobatikos čempionas Aras Gibieža ir tinklaraštininkas bei jutūberis Paulius Mykolaitis, geriau žinomas kaip Paul De Miko. „Red Bull muilinių lenktynėms“ vadovauja patyrę TV laidų vilkai – Radistas Rolandas Mackevičius ir aktorius Mantas Stonkus.

Red Bull muilinių lenktynės“ pirmąkart vyksta Kaune

Nuo 2000 m. rengiamos muilinių lenktynės yra vienos linksmiausių pasaulyje. Žiūrovus jos džiugina visuose penkiuose planetos žemynuose. Prieš daugiau nei dešimtmetį pirmosios muilinių lenktynės buvo surengtos ir Lietuvoje – 2008 m. jos vyko Vilniuje. Laikinojoje sostinėje pirmąkart vykstančiose „Red Bull muilinių lenktynės“ dalyvauja per 70 komandų. Iš viso norą dalyvauti lenktynėse išreiškė daugiau nei 250 komandų, kurios pristatė „muilinių“ brėžinius.

Nugalėtojui išmėgins išskirtinį formulės bolidą

Šiemet „Red Bull muilinių lenktynių“ nugalėtojams atiteks įspūdingas prizas – galimybė patiems išmėginti išskirtinį „Formulė 4” bolidą „Red Bull Ring“ trasoje Austrijoje. „F-4“ bolidas yra nedidelis, lengvas, manevringas ir labai greitas bolidas. Tai yra pats jauniausias formulių šeimos narys, kuris pirmąkart pasirodė 2014 m. Dėl savo savybių, jis puikiai tinka žmonėms, kurie nori išbandyti formulės patirtį, tačiau neturi metų metus tobulintų šios kategorijos vairavimo įgūdžių. Šio bolido greičio ir galios rodikliai tikrai įspūdingi: pasiekti šimto kilometrų per valandą greitį užtenka vos 3,7 sekundės, o maksimalus greitis siekia net 240 km/h.

Garsioji „Red Bull Ring“ trasa Austrijoje

Įspūdinga „Red Bull Ring“ trasą kūrė Hermann Tilke – vienas iš geriausių lenktynių trasų kūrėjų pasaulyje. Trasa yra įkurta nedideliame, vos 5 tūkst. gyventojų turinčiame Špilbergo miestelyje centrinėje Austrijoje, Štirijos žemėje. Trasoje, kuri iš paukščio skrydžio atrodo kaip tikras nuotykių parkas, lenktynės vyksta jau nuo 1969 m. 4,3 km ilgio trasą galima dalinti į dvi dalis – paprastesnę 2,4 km ilgio trasą ir teritoriją renginiams. Kalnuose įrengtos trasos išskirtinumas – rečiau formulėje sutinkamos įkalnės, vienoje vietoje siekiančios net 12 laipsnių. „Red Bull Ring“ trasoje reguliariai vyksta vienas iš svarbiausių „F-1“ lenktynių etapų, kuriuose dėl pergalės varžėsi pačios didžiausių „Formulės 1“ čempionato žvaigždės. Be to, čia savo koncertus čempionatų metu yra surengę roko titanai „Bon Jovi“, „AC/DC“ ir „The Rolling Stones“, pastarieji koncertavo net du kartus.

8

2

4

5

6

7

9

Nuotraukos: Lukas Grušeckas Evelina Sabaliauskaitė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: