Orgnizatorių archyvo nuotr.

2017 m. rugpjūčio 2 d., Kaunas. Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad gyventojams, kurie laiku, iki gegužės 2 dienos pateikė teisingai užpildytas pajamų deklaracijas, pervedė visą Gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) permoką. Daugiau nei 81 tūkst. Kauno miesto ir rajono gyventojų jau baigta pervesti 10,5 mln. eurų permokų, t.y. beveik 2 mln. eurų daugiau nei praėjusiais metais. Tuo tarpu beveik 17 tūkst. Kauno rajono gyventojų jau pervesta 2,2 mln. eurų permokų, t.y. beveik 500 tūkst. eurų daugiau nei praėjusiais metais. Lietuvoje iš viso šiais metais 730 tūkstančių gyventojų sulaukė beveik 90 mln. eurų permokos.

„Visi gyventojai, kuriems susidarė grąžintina GPM suma ir kurie teisingai bei laiku pateikė metines GPM deklaracijas, permokos grąžinimo sulaukė, kaip ir numatyta, iki liepos 31-osios dienos. Pažymėtina, kad apie 250 tūkst. gyventojų visoje Lietuvoje dar nepasinaudojo galimybe susigrąžinti GPM permokos. Vien tik už 2016 metus gyventojai gali susigrąžinti apie 22 mln. eurų. Permoka gali būti grąžinama už praėjusius penkerius metus, tereikia teisingai užpildyti atitinkamų metų pajamų deklaraciją“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, akcentuodama, kad daugiausiai permokų yra susidariusios dėl per didelio pritaikyto metinio nepamokestinamųjų pajamų dydžio (MNPD).

GPM permoką gali susigrąžinti ne tik gyventojai, kuriems buvo pritaikytas per didelis MNPD ar metinis papildomas nepamokestinamųjų pajamų dydis (MPNPD), bet ir mokėję gyvybės draudimo ar pensijų įmokas, palūkanas už būsto kreditą, įmokas už studijas.

„Pažymėtina, kad grąžinant permoką atsižvelgiama, ar gyventojas nėra skolingas valstybei, ar yra pateikęs, patikslinęs ankstesnių laikotarpių privalomas pateikti turto ir pajamų deklaracijas“, – paaiškina J. Stankienė, ir primena, jog greičiausias ir patogiausias būdas pateikti deklaracijas – internetu. Pasitikrinti ar visos privalomos deklaracijos ir dokumentai yra pateikti ar patikslinti, taip pat rasti visus priminimus apie nepateiktas deklaracijas ar kitus dokumentus gyventojas gali prisijungęs prie Elektroninio deklaravimo sistemos (skiltyje „Pranešimai vartotojui“).

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: