(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė tikslins požeminės automobilių stovėjimo aikštelės Vienybės aikštėje projektavimo, statybos darbų ir naudojimo bei valdymo koncesijos suteikimo konkurso sąlygas ir skelbs konkursą iš naujo.

Kaip jau skelbta, savivaldybei buvo pateiktas vienas pasiūlymas požeminės automobilių stovėjimo aikštelės koncesijos suteikimo konkursui. Tačiau šis pasiūlymas neatitinka konkurso reikalavimų.

Savivaldybės komisija galutines išvadas paskelbs kitą savaitę. Komisija kaip ekspertus dar kviesis į susitikimą konkurso sąlygas parengusią advokatų kontorą „Nordia Baublys ir partners“ .

Konkurso dokumentus buvo įsigijusios 12 bendrovių, o pasiūlymą pateikė tik viena – UAB „Kaminta“.

Bendrovė savo pasiūlymui užtikrinti pateikė draudimo bendrovės laidavimo draudimo raštą, tačiau konkurso sąlygose nurodyta, kad reikalinga banko garantija ne mažiau kaip 2 milijonų litų sumai. Todėl šis pasiūlymas negali būti vertinamas ir vokas su finansine pasiūlymo dalimi negali būti atplėštas.

Įmonės domėjosi konkursu, tačiau joms pritrūko laiko užbaigti derybas su bankais. „Todėl, atsižvelgus į pačių bendrovių prašymus, terminas buvo pratęstas dviem mėnesiais. Konkurso eigos metus savivaldybė neturėjo teisės keisti konkurso sąlygų, o tik pratęsti terminus. Tai ir buvo padaryta, tačiau bendrovėms ir per papildomus du mėnesius nepavyko susitarti su bankais. Taip greičiausiai atsitiko dėl bendros sudėtingos situacijos finansų rinkoje“, – teigė mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis.

Vicemeras pažymėjo, kad konkurso sąlygos bus tikslinamos, atsižvelgiant į konkurso sąlygas įsigijusių bendrovių atsiliepimus ir įvertinant pasikeitusią ekonominę situaciją.

„Pakoreguotos sąlygos artimiausiu metu bus pateiktos svarstyti miesto tarybos kolegijai, o paskui jas tvirtins taryba. Dabartinai konkurso reikalavimai buvo parengti prieš metus, kai buvo visiškai kitokia ekonominė situacija“, – pažymėjo R.Mikaitis.

Ne mažiau kaip dviejų aukštų ir ne mažiau kaip 750 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelę planuojama įrengti 2 ha žemės sklype.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: