© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Spalio mėnesį Kauno zoologijos sode lapėms įrengti nauji namaiRudosios lapės apsigyveno buvusiame juodųjų Amerikos meškų voljere.

Kauno zoologijos sode nebuvo tinkamų gyvenimo sąlygų trims juodosioms meškoms. Laikantis Eropos sąjungos gyvūnų priežiūros normatyvų buvo nuspręsta išvežti trijų Juodųjų meškų šeimyną  į Čekijos Tabor – Vetrovy vietovę. 22 metų lokys Grygas ir du jo šešiolikmečiai sūnūs – Suodžius ir Šlepsius dabar gyvena 0,5 hektaro plotą užimančiame aptvare. Nors buvo manoma, kad jie ten pagyvens laikinai, tačiau dabar meškų susigrąžinti neplanuojama. Taip buvo siekiama sudaryti geresnes sąlygas Lietuvoje likusiam baltajam lokiui Kasparui, tačiau jis dėl sunkios ligos neišgyveno.

Meškų voljere apsigyveno rudosios lapės

Prieš penkiasdešimt metų pastatytame ir šiemet kapitaliai sutvarkytame voljere apsigyveno rudųjų lapių šeimyna su trimis savo vaikais ir lapiuku iš Žemaitijos. Naujas būdas, sukurtas šioms lapėms, dovanojo liaudies meistras Aurimas Mineikis. Kol kas kita voljero pusė yra tuščia, tačiau artimiausioje ateityje planų kažką ten apgyvendinti nėra.

Taip pat gyvenimo sąlygos pagerėjo ir stumbams. Aptvaras, kuriame gyvena keli dideli gyvūnai buvo praplėstas. Džiugios naujienos netrukus sulauks ir begemotė Coliukė. Laukiama žinių iš Ispanijos, kada bus galima pargabenti jai partnerį.

Šaltuoju metų sezonu lankytojams taip pat bus ką pamatyti. Lietuvos žiemų nebijo snieginės ožkos, šiauriniai elniai, avijaučiai ir  amūro tigras. Prie šalčio priprato ir senbuviai, porą dešimtmečių  Kauno zoologijos sode gyvenantys liūtai.

© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: