Organizatorių archyvo nuotr.

Įpusėjęs ruduo primena, kad neilgai trukus sulauksime kur kas šaltesnių orų – tai reiškia, kad reikia tinkamai jiems pasiruošti. Žiemai prireiks kelių pagrindinių garderobo detalių, kurios net ir žvarbiausiomis dienomis užtikrins malonią šilumą – visos jos turėtų būti ir Jūsų, ir vaikų spintose. Pasitikrinkite, ar jau pilnai esate pasiruošę šalčiausiam metų laikotarpiui.

Šilti viršutiniai rūbai

Suaugusieji žiemos metu mielai renkasi šiltus, vilnonius paltus ar pūkines striukes. Jei yra galimybė, verta pagalvoti apie abiejų tipų viršutinius rūbus: paltus pritaikysite tuomet, kai reikės atrodyti solidžiau ir elegantiškiau, o striukės tiks aktyvesniam laisvalaikiui ir kasdienybei. Bet kuriuo atveju reikėtų įsitikinti, kad tokie drabužiai bus ir šilti, ir gerai kvėpuojantys.

Kalbant apie vaikams skirtus viršutinius rūbelius, reikėtų išskirti kombinezonus bei kelnių ir striukų komplektus. Pastarieji yra lengviau aprengiami ir labiau pritaikyti aktyvesniems, ūgtelėjusiems vaikams, tuo tarpu kombinezonai dažniau pasirenkami kūdikiams – jie užtikrina dar geresnę apsaugą. Itin palankiai vertinamas Reima kombinezonas žiemai, tačiau ir kitos kompanijos turės ne vieną dėmesio vertą pasiūlymą.

Kokybiška avalynė

Tiek vaikams, tiek Jums patiems reikėtų turėti šiltus, patogius, vandeniui atsparius batus. Dar geriau, jeigu jų padas bus neslystantis. Nesuklysite pasirinkę neutralesnių atspalvių apavus: juos lengviau priderinsite prie bet kokių kitų žiemos garderobo detalių. Žiemai dažniausiai pasirenkama papildomą pašiltinimą turinti avalynė – tuomet pravartu atsižvelgti į jos medžiagas. Natūralios puikiai tiks tais atvejais, kai norėsis maksimalios šilumos, o jeigu planuosite ilgesnius pasivaikščiojimus, labiau pravers gerai kvėpuojanti sintetika.

Šiuo atveju ir vėlgi galite neapsiriboti viena apavų pora – tuo labiau, kad visi tipai yra pritaikyti labai skirtingoms situacijoms. Pavyzdžiui, UGG batai moterims užtikrins maksimalią šilumą net ir žvarbiausiomis dienomis. O jeigu norėsis sukurti grakštesnį siluetą, galite paieškoti žieminių batų su platforma ar kulnais – tiesa, šiam sezonui labiau tinka storesni, stabilūs kulniukai.

Pagrindiniai žiemos aksesuarai

Kepurė, pirštinės ir šalikas – tai pagrindiniai žiemos atributai, be kurių šį sezoną tikrai nepavyks išsiversti. Ypač svarbu jais aprūpinti vaikus, įsitikinant, kad naujieji aksesuarai gerai uždengia odą ir apsaugo ją nuo nušalimo. Aktyviai laiką leidžiantiems mažyliams ypač tiks šalmus primenančios kepurės ar kaklo movos – tokie aksesuarai savo vietoje išliks net ir tuomet, jeigu vaikai daugiau judės.

Renkantis žiemos aksesuarus sau, taip pat reikės atsižvelgti į jų šilumą ir suteikiamą komfortą, tačiau tikėtina, kad šiuo atveju dar svarbesnė bus jų stilistika. Pasitelkiant šias garderobo detales, galima pagyvinti bet kokį įvaizdį – jei pasirinkote neutralių spalvų avalynę ir viršutinį rūbą, tikėtina, kad į stilių norėsis įtraukti daugiau smagesnių atspalvių.

Rūbų sluoksniavimui tinkantys drabužiai

Žiemos orai yra ganėtinai nepastovūs – lygiai taip pat, kaip ir temperatūra skirtingose patalpose. Būtent dėl to, planuodami žiemos garderobą, turime būti pasiruošę įvairiausioms situacijoms. Tai lengviausia padaryti sluoksniuojant drabužius. Tiesa, įsigyti keletą šiltesnių megztinių iš tiesų verta, tačiau dar geriau, jeigu po jais vilkėsite plonesnius marškinėlius. Kitaip tariant, planuodami žiemos garderobą, turėtumėte pagalvoti, ar atitinkamus rūbus pavyks suderinti su kitais Jūsų turimais drabužiais. Daugiausiai dėmesio reikėtų skirti prie odos besiliečiančiam sluoksniui: jam dažniausiai pasirenkamos švelnios, gerai kvėpuojančios ir kūno temperatūrą reguliuojančios medžiagos.

Nors žiemą spintoje galima turėti ir daugiau šiltų, patogių garderobo detalių, galima sakyti, kad tai yra pagrindai, be kurių būtų sunku išsiversti. Rūbus, aksesuarus ir avalynę bet kada galėsite įsigyti Pigu.lt el. parduotuvėje.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: